Leesfragment·Recensies

Recensie Duistere grens

Duistere grens

Johnny Bollé

Algemene informatie:

Auteur(s): Johnny Bollé
Titel: Duistere grens
ISBN: 9789493192270
Uitgeverij: LetterRijn
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 212
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 17 januari 2022
Prijs: 19,00 €

Over de auteur(s):

Johnny Bollé is geboren en getogen in Antwerpen. Na zijn studie klinische chemie aan de Hogeschool in Antwerpen ging hij aan de slag als paramedisch laborant. Het duurde enkele jaren voor hij inzag dat hij dit niet heel zijn leven wilde doen. Op zijn dertigste maakte de sportieveling een carrière-switch en veranderde zijn hobby in zijn beroep: hij werd personal trainer en groepslesgever, een beroep dat hij nog steeds met veel enthousiasme uitoefent. Naast sporten zijn lezen en schrijven voor hem een uitlaatklep waardoor hij tot rust komt. Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij dan ook achter zijn moderne schrijftafel: de computer.

In 2018 won hij met zijn verhaal Euforie de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt. In hetzelfde jaar werd zijn verhaal Claustrofobie bekroond met de publieksprijs voor de wedstrijd MicroSleutel van het mobiele lees- en schrijfplatform Sweek. Hij kreeg de schrijfmicrobe te pakken en na het volgen van een intensieve schrijfcursus verscheen nog hetzelfde jaar zijn debuutthriller Egyptisch Blauw.

​Zijn tweede boek Bloedmaan was er een jaar later. Het werd door het lezersplatform van de VRT – Lang zullen we lezen – verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019. Hij noemde me Duivelskind was de derde thriller, die hij schreef in 2020. Het boek werd door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de ThrillZone awards 2020 voor de categorie ‘Beste Nederlandstalige thriller’.

Eind 2021 verscheen Wilde Gok en begin februari 2022 werd de thriller Duistere Grens uitgegeven door LetterRijn.

Over het boek:

Met een list worden vier mensen naar een afgelegen plek gelokt en opgesloten. Eén van hen is Sieg Papadakis. Na een vreselijke tijd, kan hij aan de dood ontsnappen, maar dit ging ten koste van zijn geweten.
Negen jaar later staat multimiljonair Sieg aan het hoofd van de producent van spellen, Medusa. Hij heeft de ware toedracht van de opsluiting voor zich gehouden. Er is echter nog iemand die alles afweet van wat er tijdens zijn gevangenschap is gebeurd. Deze man, die zich Argus noemt, aarzelt niet om hem met deze informatie te chanteren. Sieg geeft toe, en raakt zo steeds meer verstrikt in een web van leugens, moord en bedrog. Om de steeds agressiever wordende Argus tegemoet te komen, doet hij alles wat die wil. Tot de mensen uit Siegs naaste omgeving de dupe dreigen te worden. Hij besluit terug te vechten.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=F0C65CF849964FCE89A8E63AC898E9E6

Mijn mening:

Vier jonge studenten én vrienden, Sieg – Julian – Summer en Farah, studeren af en om er een leuke avond van te maken besluiten ze een spelletje op een Ouijabord te spelen. Al snel stoppen ze hiermee omdat ze vrezen Zozo, een demon, opgeroepen te hebben.
Daags nadien worden ze door een man met een baard gesommeerd om naar een afgelegen fabriek te komen om van deze demon verlost te raken… En hier sterft één van de vier vrienden.
Jaren later komen we te weten dat de succesvolle Sieg al jaren gechanteerd wordt en dat het van kwaad naar erger gaat. Sieg besluit een einde te maken aan deze terreur…

Niettegenstaande ik heel graag Nederlandse auteurs lees, lees ik iets van mijn streekgenoten nog liever. Maar blijf ik steeds onbevooroordeeld in mijn mening over hun uitgave.
De korte inhoud van Johnny’s nieuwste thriller sprak me geweldig aan en was de aanzet om Duistere grens een kans te geven.

Wisselend tussen jaren vertelt hij hoe de vier vrienden evolueren maar ook wat de drijfveren waren toen ze student waren.
Niet alleen een stevig thrillergehalte met hier en daar toch een wenkbrauw optrekkend of het al of niet een duisterder tintje ging krijgen, speelt de auteur ook de psychische kenmerken uit in zijn verhaal. Chantages, bedreigingen, moord, spanning, mysteries… alles komt aan bod en maakt van Duistere grens een goed geformuleerde thriller om te lezen.
Daarbovenop heeft de auteur een vlotte pen waardoor het boek eveneens vlot leest.

Niettegenstaande Duistere grens mijn eerste kennismaking is met mijn streekgenoot, zal ik graag verdere werken van hem lezen.

Rating: 3/5

Duistere Grens koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

LetterRijn
Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s