Leesfragment·Recensies

Recensie Rick

Rick

Alex Gino

Algemene informatie:

Auteur: Alex Gino
Titel: Rick
Originele titel: Rick
Vertaling door: Pim Lammers
ISBN: 9789020674637
Uitgeverij: Kluitman
Genre: jeugdboek, 10-12 jaar
Aantal pagina’s: 240
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 15 oktober 2021
Prijs: 15,99 €

Over de auteur:

Alex Gino houdt van glitter, ijsjes, tuinieren, flauwe woordgrappen en verhalen die gaan over de verscheidenheid en complexiteit van het leven. Alex Gino is transgender en geeft hier cursussen en lessen over.
Bij Kluitman verscheen eerder zijn boek George.

Over het boek:

Rick staat er nooit echt bij stil wie hij nou precies is. Hij is toch gewoon zichzelf? Tot hij naar de brugklas gaat. Daar blijft iedereen maar aan hem vragen of hij al leuke meiden of jongens heeft ontmoet. Maar Rick vindt niemand op die manier leuk en kan zich niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren. Als hij merkt dat hij anders is dan anderen, gaat hij op zoek naar antwoorden op zijn vragen.

Net als in het baanbrekende ‘George‘, beschrijft Alex Gino wat het betekent om je eigen plek te vinden in de wereld… en wat je ervoor moet doen om daar te komen.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=D6C7C0F6A3B15D1FFE734AEE6160873B

Mijn mening:

Rick is een rustige jongen die samen met zijn beste vriend Jeff de overstap naar de brugklas maakt. Op zijn nieuwe school loopt er een project, het Regenboog Spectrum, waar iedereen mag aan deelnemen. Dit met het oog meer informatie te krijgen over zijn/haar eigen identiteit. Rick is hier wel in geïnteresseerd maar zijn vriend Jeff blijkt een homofoob te zijn.
In zijn vrije tijd krijgt Rick de kans om meer tijd met zijn opa door te brengen en blijkt dat deze ook een geheim met zich meedraagt dat hij graag met Rick wil delen.

Rick is het vervolgverhaal op Alex Gino’s eerste boek George, maar perfect op zichzelf te lezen.
De seksuele voorkeur waar Rick mee worstelt is een veel voorkomend iets bij kinderen. Zie ik graag meisjes of jongens? ben ik aseksueel, panseksueel? ben ik wel in het juiste lichaam geboren? Zoveel vragen waar kinderen mee te maken hebben en waar ze soms niet weten waar een antwoord op te krijgen. De auteur heeft hierrond een prachtig verhaal geschreven dat veel kinderen bekend zal voorkomen.
In zijn nawoord geeft hij een duidelijke uitleg over de lgbtq+-gemeenschap en massa’s tips en websites waar je met vragen terecht kan in zowel Nederland, België als het buitenland.

Rick is een mooi verhaal, voor jong en oud, waarbij heel wat vragen rond identiteit opgelost worden.

Rating: 4,5/5

Rick koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s