Leesfragment·Recensies

Recensie De engel van München

De engel van München

Fabiano Massimi

Algemene informatie:

Auteur: Fabiano Massimi
Titel: De engel van München
Originele titel: El angel de Munich
Vertaald door: Mariella Manfré
ISBN: 9789401676144
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: historische thriller
Aantal pagina’s: 544
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 21 januari 2021
Prijs: 21,99 €

Over de auteur:

Fabiano Massimi komt uit Modena. Hij studeerde filosofie in Bologna en Manchester en werkte daarna als vertaler en redacteur. Ook was hij bibliothecaris bij de Delfini-bibliotheek in Modena, wat de grondigheid van de research voor zijn debuutthriller verklaart.

Over het boek:

Het is 1931 en in het appartement van Adolf Hitler – de rijzende ster van de nazipartij – wordt Geli Raubel dood gevonden. Zij is niet alleen Hitlers nichtje, maar ook zijn minnares en hoewel alles wijst op zelfmoord, zijn er een heleboel mensen die een goede reden hebben om haar te willen vermoorden.

De eigenzinnige rechercheur en ex-nazi Sigfried Sauer wordt opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat deze zaak veel ingewikkelder is dan hij dacht, zeker als er meer doden vallen en getuigen elkaar tegenspreken. En waar is de gouden swastika die Geli altijd om haar hals droeg…

De engel van München is een verbijsterende literaire thriller rondom historische personages en een waargebeurde zaak die de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=09846D15022C83B4B7637D9FC0ED4E78

Mijn mening:

De engel van München vertelt het verhaal van Geli Raubel, het nichtje van Hitler.
Rechercheursduo Mutti en Sauer worden op de zaak gezet en moeten deze dezelfde dag nog afronden omdat het zelfmoord zou zijn. Sauer is niet volledig overtuigd en krijgt toch via omwegen het gedaan om verder onderzoek te doen. Een onderzoek dat niet zo makkelijk is aangezien er heel wat hoge piefen van de SS moeten ondervraagd worden en iedereen hetzelfde verteld.
De (zelf)moorden rijgen zich aan elkaar iedere keer Mutti en Sauer denken dichterbij de waarheid te komen. Maar wie kan je in het Duitsland van 1931 nog vertrouwen en is iedereen wel wie hij/zij zegt dat ze zijn?

De auteur, Fabiano Massimi, heeft een waargebeurd feit gemixt met fictie waardoor zijn boek, De engel van München, zeer lijvig is geworden. Er kunnen dan ook zo veel speculaties rond deze zaak gemaakt worden. Maar dit verhaal zou wel eens heel goed bij de waarheid kunnen aanleunen. Hij heeft eveneens een opmerkelijke research achter dit gebeuren gedaan.
Krachtig geschreven, met een opmerkelijk duo dat zowel daadkrachtig als soms grappig overkomt.
Een verhaal waarbij ieder hoofdstuk praktisch met een cliffhanger eindigt zodat je verplicht bent om verder te lezen. Een einde waarbij alles in de plooi valt terwijl je als lezer al iedereen als verdachte hebt aangeduid.
De engel van München is een historische thriller pur sang die geen enkele minuut verveeld.

Rating: 4,5/5

De engel van München koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s