Blogtour·Leesfragment·Recensies

Blogtour De nepvampier

De nepvampier

Sophia Drenth

Algemene informatie:

Auteur: Sophia Drenth
Titel: De nepvampier
ISBN: 9789463967976
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: jeugdboek, 10+
Aantal pagina’s: 212
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 3 mei 2021
Prijs: 20,00 €

Over de auteur:

Sophia Drenth (1971) is de auteur en bezieler achter Bloedwetten, een fantasyreeks voor volwassenen. De nepvampier is haar debuut als jeugdauteur, en tevens het eerste deel in de reeks De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck.

Over het boek:

Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt.
Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen.
Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien. Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=1A33E74A89F26AC8089476B8A4BA07A5

Mijn mening:

Een volle maan achter het dreigende slot von Rotenbeck, rondfladderende vleermuizen en goudkleurige letters op een rood-bruine achtergrond maken de jeugdroman van Sophia Drenth volledig af.
Een mooi lettertype, speciaal uitgekozen om een vampierverhaal een extra touch te geven en ieder hoofdstuk omhuld met een volle maan en wat wolkenflarden maken het binnenwerk er superverzorgd uitzien.

Het verhaal van een kleine vampier, Vladimir von Rotenbeck, die ziek wordt als hij bloed drinkt, pukkels en jeuk krijgt en bovenal rommelende darmen is geen leuk gegeven voor een vampier-in-wording. Bovenal wordt hij ook nog eens gepest.
Omdat hij zijn familie niet ten schande wil blijven zijn, gaat hij op speurtocht naar een geneesmiddel voor zijn kwaal. Op zijn tocht maakt hij kennis met Naswikka, het waarzegmeisje.
Beiden maken leuke verhalen mee maar een groter heil dreigt Knekelstein onveilig te maken… een vampierjager… Kan Vladimir iedereen die hem lief is redden?

De nepvampier is vanaf de eerste bladzijde supergrappig. Bij vampiers denk je aan griezelige of bloederige dingen maar al snel besef je dat het verhaal van Vladimir speciaal voor de jeugd geschreven is.
Het verhaal zit vol avonturen, grappen en grollen, spanning, zeer leuke woordspelingen en als lezer wil je Vladimir vertroetelen omdat hij toch zo schattig overkomt.
Een constante glimlach op je gezicht heb je het ganse boek door en soms hardop lachen zal je huisgenoten raar laten opkijken. Maar De nepvampier is echt zoooo grappig verteld door Sophie Drenth.
Als volwassene is De nepvampier een meer dan geslaagd eerste deel in De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck. Dus ik veronderstel dat jongeren deze reeks gaan verslinden.

Rating: 5/5

Benieuwd naar andere meningen over De nepvampier? Volg dan zeker volgende bloggers nog in deze blogtour:

De nepvampier koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Hamley Books
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s