Leesfragment·Recensies

Recensie Opgepast!

Opgepast!

Jennefer Mellink

Algemene informatie:

Auteur: Jennefer Mellink
Titel: Opgepast!
ISBN: 9789020609592
Uitgeverij: Kluitman
Genre: YA-thriller, 13+
Aantal pagina’s: 90
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 27 maart 2020
Prijs: 8,95 €

Over de auteur:

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen en werd door Hebban genomineerd voor “beste young adult thriller 2014”. Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016. Vermoorde onschuld verscheen eind mei 2018 bij Luitingh-Sijthoff. In maart 2020 verscheen young adult novelle Opgepast! bij Kluitman. Haar tweede psychologische young adult thriller voor Luitingh-Sijthoff, Genadeloos, verscheen in augustus 2020. Momenteel werkt ze aan haar zevende young adult thriller en een thriller voor volwassenen.

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/crimezone.

Meer weten over deze auteur, klik hier.

Over het boek:

Benthe houdt van winkelen en stappen met haar vriendinnen. Om dat allemaal te kunnen betalen past ze regelmatig op kinderen en werkt ze elke zaterdag bij de snackbar. Tijdens een avondje uit leert Benthe een knappe jongen kennen. Ze komt er al gauw achter dat hij niet zo leuk is als ze dacht. Hij vertoont stalkerig gedrag. Ook Benthes ex-vriendje Olaf laat haar maar niet met rust. En wie is die dronkenlap die stennis schopt in de snackbar?
Als Benthe op een avond na haar werk via een bospad naar huis loopt, voelt ze zich niet veilig. Ze wil iemand bellen, maar haar ouders zijn op vakantie en haar broer en beste vriendin nemen hun telefoon niet op. Dan voelt ze opeens een ijskoude hand op haar mond…

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=D6C7C0F6A3B15D1F4DD3A7FAD8CF377F

Mijn mening:

De zestienjarige Benthe lijdt een normaal leventje zoals iedere tiener. Leuke vriendinnen, een keertje per week op stap, voor de rest een studentenbaantje. Ze heeft een ex-vriendje die haar niet gerust laat en na een avondje stappen blijft ze tekstberichten krijgen van een jongen die ze op het eerste zicht leuk vond.
Gewoonlijk wordt ze na haar job wel thuis afgezet door haar baas maar die ene keer dat hij niet kon wordt ze over het bospad aangevallen…

Verliefdheid kan zo mooi zijn… als ze beantwoordt wordt. En liefst van twee kanten dan.
In Opgepast! brengt Jennefer Mellink het gevaar van onbeantwoorde liefde aan bod. Personen die normaal kunnen relativeren hebben er misschien eventjes hartenpijn van maar als je met iemand te maken hebt die dit niet zo goed een plaats kan geven, kunnen er nare dingen gebeuren zoals stalking. Dit is niet te onderschatten en kan serieuze gevolgen krijgen.

Als ze mij blijft negeren, wil ik haar pijn doen. Ik wil de angst in haar ogen zien. Voelen hoe haar hart tekeergaat. Ik wil het haar betaald zetten. Haar laten weten dat ze van mij is. Bij mij hoort. Als ik haar niet kan krijgen, zal niemand haar krijgen.

Opgepast! is vlot geschreven met een mooie spanningsboog die oploopt naar het einde toe en die je steeds op het verkeerde been zet.
En zoals de flyers van Kluitman zelf zeggen: Kluitman-novelles, niet dik, niet duur, wel héél spannend!

Rating: 3/5

Opgepast! koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s