Leesfragment

Leesfragment

Cyriel

Eline Trenson

Algemene informatie:

Auteur: Eline Trenson
Titel: Cyriel
ISBN: 9789022337691
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Imprint: Manteau
Genre: literaire fictie
Aantal pagina’s: 368
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 16 februari 2021
Prijs: 21,99 €

Over de auteur:

Eline Trenson (1983, Gent) is klinisch psycholoog en psychoanalytisch therapeut. Na elf jaar aan de Universiteit Gent gewerkt te hebben als coördinatrice van de permanente vorming psychoanalytische therapie zette ze samen met haar man haar schouders onder een opleidingscentrum in de Franse Périgord Noir. Het Gedachtegoed biedt cursussen filosofie, psychoanalyse, cultuur en maatschappij aan en verwelkomt iedereen die warm wordt van kritisch denken, lezen en zinvolle dialoog.

In 2018 debuteerde Eline met Vergeten verdriet.

Over het boek:

Als de tweeënnegentigjarige Cyriel Van Daele beseft dat zijn verblijf in zorgcentrum Fortuna meer weg heeft van een hel dan van de hemel die hij zich had voorgesteld, slaat hij aan het schrijven in een poging zijn waardigheid te behouden. Het vroege verlies van zijn moeder, de ambivalente relatie met zijn vader, zijn bewogen liefdesleven, zijn gemiste vaderschap, de gruwel van de oorlog en de vele verlieservaringen maken deel uit van zijn familieportret. Pijnlijk, ontroerend en toch doorspekt met humor.

Een verhaal dat iedereen moet lezen. Over hoe het is om oud te worden en in een verzorgingstehuis terecht te komen. Over het verlies van waardigheid en menselijkheid, de betutteling, de vernedering. Maar het boek is vooral een liefdevolle lofzang op de levenskracht. – Sociologe Christien Brinkgreve

‘Cyriel’ is een absolute aanrader! Na haar debuutroman ‘Vergeten verdriet’ uit 2018 heeft de Gentse auteur opnieuw een uitstekend boek geschreven over een zwaar thema, waar gelukkig veel humor en relativeringszin in zit. Deze roman bevat korte hoofdstukken (wat makkelijk leest), is vlot geschreven en het liefst van al wil je dit boek in één ruk uitlezen. – Erika Van de Perre (De Boekenkast)

Cyriel koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s