Recensies

Recensie Bed en breakfast

Bed en breakfast

Ilja Gort

Algemene informatie:

Auteur: Ilja Gort
Titel: Bed en breakfast
ISBN: 9789082958799
Uitgeverij: De Vrije Uitgevers
Imprint: Slurp Publishers
Genre: roman
Aantal pagina’s: 214
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 3 februari 2021
Prijs: 16,99 €

Over de auteur(s):

Ilja Gort (Amersfoort, 5 januari 1951) is een Nederlandse schrijver, wijnboer en presentator die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort was tot 2000 succesvol in het componeren van reclametunes en daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken en het maken van wijn.

Over het boek:

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisieploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden overrompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron.
Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=193BAFD9B26DBE2D274BDF61089DD5FA

Mijn mening:

In Godendrank maakten we reeds kennis met Angela en Abel. Mijn recensie gemist? Je kan deze hier terug lezen.
De opzet van Abel was een goed idee, de uitvoering iets minder. Waar hij en zijn vrouw alles achterlieten in Nederland om een château in Frankrijk te beginnen leek een mooie droom maar door Abels impulsiviteit werd dit snel een nachtmerrie die uiteindelijk toch kon rechtgetrokken worden.

In Bed en breakfast gaan we terug naar de Provence in het gezelschap van het koppel. Omdat de verkoop van hun wijn tegenvalt komen hun dochters met het idee van een bed en breakfast. Niet direct Abels ding maar hij legt zich uiteindelijk toch neer bij de beslissing. Hiervoor maken ze gebruik van de handige handen van Pierre, een dorpsbewoner. Maar dan geraakt Abel toch weer in de problemen. En waar je dacht dat de problemen in Godendrank al erg waren, in dit tweede deel gaat het nog een stapje verder.

Duizendpoot Ilja Gort is zo’n heerlijk man om bezig te zien op de televisie maar zijn schrijfkunst garandeert je iedere keer opnieuw een aantal uren puur leesplezier. De impulsiviteit van zijn hoofdpersonage loopt gelijk aan de hilariteit van de schrijver. Je ziet op kilometers afstand de problemen aankomen maar als lezer vind je deze iedere keer weer lachwekkend hoe hij zich eruit werkt met een kwinkslag.

Net zoals met de vorige boeken van Ilja, kijk ik reikhalzend uit naar het volgende avontuur van Abel en Angela… want de avonturen in de Provence zijn nog niet gedaan… Wordt vervolgd

Rating: 4/5

Bed en breakfast koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Vrijeboeken.com
Bol.com
Bazarow.com

2 gedachten over “Recensie Bed en breakfast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s