Leesfragment·Recensies

Recensie De verborgen apotheek

De verborgen apotheek

Sarah Penner

Algemene informatie:

Auteur: Sarah Penner
Titel: De verborgen apotheek
Originele titel: The lost apothecary
Vertaling: Mieke Trouw
ISBN: 9789402707137
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: vertaalde literaire roman
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 19 februari 2021
Prijs: 21,99 €

Over de auteur(s):

Sarah Penner debuteert met de historische roman De verborgen apotheek, die wereldwijd op hetzelfde moment zal verschijnen. Ze werkt in de financiële sector en schrijft in haar vrije tijd. Samen met haar man en hond woont ze in St. Petersburg, Florida.

Over het boek:

Meeslepende en spannende historische roman voor de lezers van Santa Montefiore en Corina Bomann

Londen, 1791.
Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden.
Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden…

Met haar debuutroman De verborgen apotheek neemt Sarah Penner haar lezers mee naar het Londen van 1791. – De Telegraaf

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=0EADA6D59E4F6B2588892667CBD2D613

Mijn mening:

Een verlicht bruggetje met op de achtergrond een mistig Londen siert de cover van De verborgen apotheek. Een fraai beeld dat op het ganse boek slaat.
Een vergeten geschiedenis… Een geheim netwerk van vrouwen… Een erfenis van vergif en wraak is de promotiequote maar geeft eveneens in het kort weer waar het verhaal over gaat. De achterflaptekst is summier en geeft genoeg prijs om de interesse te wekken om dit boek open te slaan.

Caroline Parcewell wil haar tiende huwelijksverjaardag in Londen vieren maar omwille van het overspel van haar echtgenoot zal zij alleen naar het Verenigd Koninkrijk afreizen. Om haar zinnen wat te verzetten gaat ze in op het aanbod van een rivierjutter om de Theems af te speuren. Hierbij vindt ze een oud apothekersflesje. De onderzoeker in Caroline wil weten wat voor verhaal er achter het flesje zit…
Tijdens het lezen krijg je het verhaal van Caroline, in het heden, te lezen maar simultaan gaat de auteur twee eeuwen terug in de tijd om het verhaal van de apotheker, Nella Clavinger, te vertellen. Wat haar er toe bracht vergif te maken voor vrouwen en wat het twaalfjarige meisje Eliza Fanning voor meerwaarde in haar leven was.

De verborgen apotheek is het debuut van Sarah Penner. Een minutieus uitgewerkt verhaal met heel veel achtergrondinformatie over het Londen einde 18e eeuw geeft je een mooi beeld van het leven toen. Onrechtstreeks geeft ze met dit boek vrouwen een stem, of dit de bedoeling was of niet maakt me niet uit, ik vond dat het zeer goed gebracht werd.
Sarah Penner heeft een zeer vlotte pen die me geen seconden verveeld heeft. Je wil gewoon weten hoe het verhaal afloopt en of Nella en Eliza gestraft zullen worden.
De wisselwerking tussen de tijdsperioden is heel goed gebracht waardoor je langzamerhand tot een mooie samensmelting van de hoofdpersonages komt.
Sarah Penner, een auteur om in de gaten te houden…

Rating: 4,5/5

De verborgen apotheek koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Ken je Nextory al?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s