Leesfragment·Meer voor kids·Recensies

Recensie Het kleine slechte boek

Een interactief griezelavontuur

Het kleine slechte boek

Magnus Myst

Algemene informatie:

Auteur: Magnus Myst
Titel: Het kleine slechte boek
Originele titel: Das kleine böse Buch
Vertaling: Merel Leene
Illustrator: Thomas Hussung
ISBN: 9789493189065
Uitgeverij: WPG Kindermedia
Imprint: Condor
Genre: kinderboek, fictie 7-9 jaar
Aantal pagina’s: 122
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 9 september 2020
Prijs: 14,99 €

Over de auteur(s):

Magnus Myst heet eigenlijk Marc Holtz en komt uit Pretoria (Duitsland). Hij studeerde biochemie en psychologie en studeerde af aan de filmacademie. Nu schrijft hij kinderboeken en werkt hij mee aan de Duitse versie van Sesamstraat. Wanneer hij niet bezig is met schrijven, is hij goochelaar of leidt hij het Bureau voor Tijdreizen, Kwantummagie en Avontuur in Keulen.

Over het boek:

Het kleine Slechte Boek heeft één grote droom: hij wil een ENORM slecht boek worden. Maar voor zoveel kwaadaardigheid heeft hij wel hulp nodig van een stel proefkonijnen, eh, lezers. Maar kijk uit! Voor je het weet, word je opgesloten tussen de pagina’s…

Hé, jij daar!
Ja, jij! Snel! Sla me open en begin gauw met lezen. Toe dan…! Ik wil heel graag een boosaardig slecht boek worden. En jij kunt me helpen. Als proefkonijn, snap je? Maar let op: ik ben niet geschikt voor bange schijterds. Mijn raadsels en verhalen zijn echt gruwelijk. En als je niet uitkijkt, zit je voor altijd gevangen in mijn kerkers. Maar jij ziet er best dapper uit. Je durft me vast wel te lezen… Of niet soms?

Dit boek lees je niet altijd keurig netjes op volgorde, maar soms ook kriskras door elkaar. Blader heen en weer tussen lastige raadsels en grappige griezelverhalen. Een uniek avontuur in boekvorm. Zo wordt zelfs de grootste boekenhater fan!

Inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=F0C65CF849964FCED72E5D22A726B970

Mijn mening:

Het kleine slechte boek… de titel zegt het al zelf. Dit gaat over een klein boek dat te midden van grote boeken slecht wil worden zodat iedereen het wil lezen.
Door middel van raadseltjes en verhalen slaagt de auteur er in om de aandacht steeds scherp te houden en het boek in één ruk uit te lezen.

Heb je een kind dat hoegenaamd niet graag leest maar wel avontuurlijk is aangelegd en bovenal van raadsels houdt? Dan is dit hét boek om leesverslaafd te worden!

Superorigineel, grappig, griezelig maar bovenal een niet alledaags boek dat je niet van de eerste naar de laatste bladzijde leest. Neen, door middel van de verhalen wordt je doorverwezen naar een paginanummer waar het verhaal verder gaat. Soms moet je terug, dan weer helemaal achteraan in het boek maar nergens wordt het lezen saai. Totdat je het bijna op een loopje moet zetten om het te overleven… Maar hé, het is maar een boek.
Dikke aanrader voor zowel jongens als meisjes vanaf het tweede jaar lager onderwijs. En uh, niet aangeraden in het donker te lezen!

PS: Binnenkort komt Het kleine slechte boek 2! uit. Nog meer griezelavonturen dus!

Rating: 5+/5

Het kleine slechte boek koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s