Recensies

Recensie Tijdecho

Tijdecho

Leo De Jong

Algemene informatie:

Auteur: Leo De Jong
Titel: Tijdecho
ISBN: 9789493059597
Uitgeverij: Palmslag
Genre: korte verhalen
Aantal pagina’s: 164
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 28 september 2020
Prijs: 17,95 €

Over de auteur(s):

Leo Albert Arthur de Jong (Haarlem, 1971) is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na twee decennia in loondienst bij diverse werkgevers in de financiële sector, heeft hij eind 2015 besloten om zich fulltime te richten op dat waar zijn hart ligt: het schrijven van boeken en korte verhalen.

De auteur heeft ook een eigen website met nog meer leuke (achtergrond)info: www.blauwe-eekhoorns.nl

Over het boek:

Had ik maar… Dat zou ik nu anders doen…

Zou het werkelijk iets uitmaken als je kennis had van de toekomst? Of is de tijdlijn onontkoombaar?

Leo de Jongs verhalenbundel Tijdecho grijpt het fenomeen tijd aan als centraal thema. In deze verzameling korte verhalen wordt er gespeeld met de soms grillige relatie tussen de toekomst en het verleden, die zich uit in herinneringen, dromen of andere mechanismen die je kunnen confronteren met een soort roep van vroeger: een tijdecho, die vaak onverbiddelijk is en tot ver in de toekomst gehoord kan worden.

De verhalen hebben een existentialistische inslag, waarbij de vraag ‘hoeveel invloed heb ik nu eigenlijk echt op mijn leven?’ vaak verrassend wordt beantwoord door de spelingen van het lot.

Mijn mening:

De auteur, Leo De Jong, heeft voor zijn bundel Tijdecho een hypnotiserende cover gekozen. Je houdt van optische illusies of niet. Ik word er draaierig van. Evenals met korte verhalen… niet mijn ding. Iedere keer probeer ik het opnieuw en iedere keer mis ik de essentie van een volledig verhaal. Maar niettemin herken ik wel auteurs die kunnen schrijven. En Leo De Jong kan dit wel degelijk.

Verhaal na verhaal verwerkt hij het thema tijd. Wat als… Had ik maar… Verhalen uit het verleden maar ook verhalen uit de toekomst nemen je iedere keer mee op een reis vol dromen of herinneringen. En waarbij ik me soms de vraag stelde: wat als we de tijd konden terugdraaien en de kennis meenemen die we hebben? Zouden we onze tijd dan anders besteden of indelen?

Korte verhalen die je beroeren of die vragen oproepen… maar steeds komt de echo van de tijd er in naar voor.
Tijdecho is een aanrader voor mensen die graag blijven namijmeren over hetgeen ze gelezen hebben en eventueel in discussie treden met andere lezers.

Rating: 4/5

Tijdecho koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Palmslag
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s