Blogtour·Recensies

Recensie De vergeten tuin

Blogtour

De vergeten tuin

Sandra J. Paul

Algemene informatie:

Auteur: Sandra J. Paul
Titel: De vergeten tuin
ISBN: 9789463967716
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: jeugdthriller
Aantal pagina’s: 220
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: februari 2021
Prijs: 17,50 €

Over de auteur(s):

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die in verschillende genres schrijft. Haar boeken werden meteen in Vlaanderen en Nederland uitgebracht en massaal gelezen.
Zij was in 2015 laureate van de allereerste Aspe Award, laureate van de gerenommeerde Bath-Award voor Flash Fiction en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands.
Sandra debuteerde in 2015 met de Eilanden-reeks, gevolgd door de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017), Kwijt (2019) en Mijn waarheid (2020). In 2018 verscheen het ontroerende oorlogsboek Loopgravenhel(d).
In 2019 bracht zij haar eerste, succesvolle jeugdthriller uit, De Duistere School, gevolgd door het al even succesvolle Het verlaten huis. De vergeten tuin is het derde deel in het boek en de serie zal vervolledigd worden met De verdwenen Burcht in het najaar van 2021.
Sandra schrijft eveneens Engelstalige fictie onder haar alias Joanne Carlton.

Over het boek:

Het jaar 1621.

De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is.

Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven…

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=DFE76F26D0E60F26F17F9FB224300742

Deelnemende bloggers:
Mijn mening:

Met smacht zit iedere Sandra J.Paul-kenner te wachten tot er een nieuw boek verschijnt. Deze keer is het de beurt aan het derde deel in de Kraaidorp-reeks, De vergeten tuin. Op het eerste zicht krijg je een romantisch beeld weerspiegeld van de cover. Eens je wat aandachtiger kijkt, voel je de onderhuidse dreiging naar boven komen. Een headliner als Vijf kinderen. Een heksenkring. De kans om eeuwig te leven. beloofd weer veel goeds/kwaads.
Het binnenwerk en de opmaak getuigt zoals steeds van een opmerkelijke kwaliteit van deze jonge maar steeds stijgende uitgeverij.

Ik lees niet zoveel series maar van de Kraaidorp-reeks ben ik er van begin af aan bij. En maar blij toe. Recensies van De duistere school en Het verlaten huis vind je terug op mijn blog.

In De vergeten tuin maken we een tijdsprong naar 1621 waar de auteur ons als lezer meeneemt naar de legende van Kraaidorp. We maken kennis met een jonge Colette en Bertus Zwarts, hun moeder Davina en later in het boek andere familieleden.
Van begin af aan had ik een zwak voor de kinderen Zwarts. Ongevraagd geboren worden met de kracht van witte of zwarte magie moet iets onvoorstelbaars zijn. Als je dan als jong kind ook nog eens een massa verantwoordelijkheden op je schouders krijgt zou je soms je ongeduld wel eens kunnen verliezen, zoals Colette.

Al heel vroeg in het verhaal belandt Davina Zwarts op de brandstapel en worden Colette en Bertus toevertrouwd aan Maximiliaan, een rijke graaf. Wat daarop volgt is een mooi verhaal van verbondenheid waar al snel een spoor van misleiding doordringt. Waar Colette alleen maar een hereniging wou met haar moeder komt ze voor de meest angstwekkende gebeurtenis in haar leven te staan…

Jeugdthriller of niet, ik heb weer fenomenaal genoten van dit verhaal. En je hoeft er de vorige delen niet voor gelezen te hebben om het te kunnen volgen. Alhoewel het natuurlijk beter is van de voorgaande delen ook te lezen. In een mum van tijd lees je dit spannend boek uit.
Jong en oud gaan dit boek weer verslinden. En het is nog niet gedaan (yoehoe)!
In het najaar van 2021 komt het vierde deel reeds op ons af, De verdwenen burcht.

Had Sandra maar 4 handen en 48 uren in één dag, dan vlogen de letters je nu al rond de oren 🙂

Rating: 4/5

#lezen is dromen

De vergeten tuin koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Hamley Books
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s