Meer voor kids·Recensies

Recensie Buitengewone bijbel

Buitengewone bijbel

Bob Hartman

Algemene informatie:

Auteur: Bob Hartman
Titel: Buitengewone bijbel
Originele titel: The link-it-up bible
Geïllustreerd door: Gareth Williams
Vertaald door: Nelleke Scherpbier
ISBN: 9789026624414
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
Genre: religieus kinderboek
Aantal pagina’s: 256
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 24 maart 2021
Prijs: 16,99 €

Over de auteur(s):

Bob Hartman houdt van bijbelverhalen en heeft al meer dan zeventig kinderboeken geschreven. Hij is geboren in de Verenigde Staten en woont nu in Engeland.
Gareth Williams woont in Wales, is illustrator en ontwerper. Hij studeerde af als illustrator aan de kunstacademie en heeft sindsdien met grote bedrijven samengewerkt. Zijn werk kenmerkt zich door grappige details en mooie patronen.

Over het boek:

Dit is het beste en gaafste boek dat je ooit zult lezen. Het begint toen de wereld nog niet eens bestond (en dat is heel lang geleden), en daar komt nog een HEEL verhaal achteraan. In deze Buitengewone bijbel worden 60 bekende bijbelverhalen aan elkaar gekoppeld door middel van pijltjes, vragen en supergrappige tekeningen. Een boek vol dansende engelen, kletsgrage struiken, maffe dromen en ongelooflijke beloftes.
Zo heb je de bijbel nog nooit gelezen!

Mijn mening:

Bijbelverhalen… als je het katholiek onderwijs genoten hebt stond dit alle dagen op het menu en iets dat je praktisch met de paplepel gevoerd kreeg. Voor de ene boeiend, voor de andere supersaai. Het oude testament, het nieuwe testament, openbaringen… noem maar op. De verhalen waren onnoemelijk maar niet altijd even helder voor kinderoren.

Bob Hartman en Gareth Williams hebben dan ook een ludiek boek gemaakt zonder de bijbel belachelijk te maken. Door middel van pijltjes, tekeningen, verschillende lettertypes maken ze ieder van de 60 verhalen even leuk. Ieder verhaal spoort de jonge lezer aan om er nog eentje te lezen, en nog eentje…

De Buitengewone Bijbel van Bob Hartman is een Bijbel voor kinderen van nu. Een boek vol dansende engelen, kletsgrage struiken, maffe dromen en ongelofelijke beloftes. Een buitengewone kennismaking met de Bijbel.

En als toemaatje kan je eventueel de figuurtjes nog inkleuren in dit superleuke én moderne verhalenboek.

Rating: 5/5

Buitengewone bijbel koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s