Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie

Het dikke doeboek voor zwangere mensen

Jordan Reid & Erin Williams

Algemene informatie:

Auteur(s): Jordan Reid & Erin Williams
Titel: Het dikke doeboek voor zwangere mensen
Originele titel: The big fat activity book for pregnant people
Vertaald door: Nicole & Léonne Neven
ISBN: 9789045325910
Uitgeverij: BBNC
Imprint: Mus
Genre: non-fictie, vraagbaak, activityboek
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 176
Verschijningsdatum: 15 oktober 2020
Prijs: 14,99 €

Over de auteur(s):

Jordan Reid is de oprichter/redacteur van de lifestyle blog Ramshackle Glam en de co-auteur van de bestverkochte Big Activity Book-serie. Haar hobby’s zijn onder meer het creëren van onnodige complicaties, slapeloosheid en het onderhouden van een indrukwekkende verzameling nepplanten. Ze woont in Californië met haar twee kinderen, verschillende huisdieren en een Roomba genaamd Thanos.

Erin Williams is de auteur van Commute: An Illustrated Memoir of Female Shame en de co-auteur en illustrator van de bestverkochte Big Activity Book-serie. Haar hobby’s zijn panikeren, thee drinken en dingen kopen die ze niet nodig heeft.

Over het boek:

Het ultieme doeboek voor iedere toekomstige ouder met gevoel voor humor: een boek dat bol staat van de irrelevante informatie om hardop om te lachen. ‘Het dikke doeboek voor zwangere mensen’ is gevuld met quizjes, doolhoven, vragenlijstjes, puzzels, invulpagina’s om op te journalen en hysterische overpeinzingen over wat zwanger zijn nou daadwerkelijk inhoudt.

De puzzels en grappige opdrachten zijn ingedeeld in vier trimesters: vanaf het eerste ‘holy shit, ik ben zwanger-moment’ tot het ‘slapeloze-nachten-trimester’ wanneer je jouw krijsende wolk van een baby dag en nacht in je armen kan nemen. Dit boek is bemoedigend, verbindend en grappig.

Mijn mening:

Buiten dat het jaar 2020 de geschiedenisboeken zal ingaan dat de ganse wereld te kampen had met een pandemie, zal voornamelijk 2021 heel veel geboortes te verwerken krijgen. Omwille van de lockdown.

Voor sommige vrouwen zijn het de heerlijkste maanden maar voor een groot gros kunnen ze niet snel genoeg achter de rug zijn. Maanden vol klachten en kwaaltjes, vragen, bedenkingen, twijfels, noem maar op. Ga ik het goed doen, doe ik iets verkeerd, wat als ik het niet kan… En daarbovenop slapeloosheid, desinteresse en verveeldheid. Daarom bedachten Jordan Reid en Erin Williams naast een interessante website en instagrampagina’s Ramshackleglam en Bigactivitybook, een doeboek voor zwangere vrouwen. Van de eerste dag tot weken na de bevalling. Voor elk trimester een apart hoofdstuk gevuld met handige tips, weetjes, lijstjes, maar ook leuke activiteiten als kleurplaten, doolhoven, woordzoekers, multiple choice quizzen… En allemaal om het grappigst want iedereen weet dat zwangere vrouwen massaal veel last van hun hormonen hebben en soms voor niets in huilen uitbarsten.

Dus voel je niet langer down of verveeld, koop dit originele maar supergrappige doeboek (of nog beter vraag het kado) en die 9 maanden zijn om voor je het weet.

Rating: 5/5

Het dikke doeboek voor zwangere vrouwen koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Muscreatief.nl
Bol.com
Bazarow.com

Een gedachte over “Recensie

  1. Hey Tһere. I found your weblog using msn. That is a really neatly written article.

    I will make sure tօ bookmark it and come bɑck to
    learn extra of your һelpful infⲟrmation. Thanks for
    the post. I’ll certainly comeback.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s