Recensies

Recensie Commando papa

Commando papa, het kookboek

Neil Sinclair

Algemene informatie:

Auteur(s): Neil Sinclair
Titel: Commando papa, het kookboek
Originele titel: Commando Dad Cookbook
Vertaald door: Ellen Hosmar
ISBN: 9789045220918
Uitgeverij: Karakter
Genre: non-fictie, culinair
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 224
Verschijningsdatum: 9 november 2020
Prijs: 16,99 €

Over de auteur(s):

Neil Sinclair is commando geweest, gymleraar, bewaker bij de VN in New York en PCSO bij de Metropolitan Police, maar verreweg de meest veeleisende baan tot nu toe is als vader thuisblijven bij zijn drie kinderen: Samuel, Jude en Liberty.

Thuiskomen uit het ziekenhuis na de geboorte van zijn eerste zoon Samuel rekent Neil nog steeds tot meest ontmoedigende ervaring in zijn leven. Alle ouderschapsboeken en -lessen waren gericht op de bevalling, en dan kom je thuis bij de baby en moet je leiding geven.

Hij merkte dat het leven veel gemakkelijker zou zijn als er een basishandleiding was om vader te zijn: een tot op het bot uitgelegde basisgids met alle praktische vaardigheden die hij nodig had om snel te leren.

Acht jaar en nog eens twee kinderen later – en gewapend met de ervaring als gediplomeerde ouder – schreef hij die handleiding zelf. Commando Dad: Basistraining – Hoe word je een elite vader of verzorger, geboorte tot drie jaar.
En nu de kinderen, zijn soldaten, nog wat ouder zijn is het tijd voor hun basistraining… in de keuken.

Neil heeft ook een website gemaakt als back-up voor zijn eerste boek, Om zichzelf – en andere vaders – in staat te stellen tips en advies te delen. Naar zijn mening kan niemand een nieuwe vader steunen zoals een andere vader.

Over het boek:

Neil Sinclair, auteur van de bestseller Commando Papa, heeft zijn baret ingeruild voor een koksmuts. In Commando Papa – het kookboek helpt hij vaders op zijn vertrouwde pragmatische wijze te koken voor een hongerige compagnie. Daarmee is het een heerlijk kookboek barstens vol eenvoudige en gezonde recepten. Zo helpt Neil Sinclair je:

• Slim inkopen te doen en handig om te gaan met het budget
• Voedzame maaltijden te maken voor de hele unit
• Te koken in de buitenlucht – van het vuur stoken tot verantwoord kampmanagement
• Je jonge rekruten de essentiële culinaire basisvaardigheden aan te leren

Ontdek de beproefde Commando papa-aanpak om het gezin te voeden en roep de hulp in van de troepen, zodat ze culinaire vaardigheden leren die een leven lang meegaan.

Mijn mening:

Een huishouden bestieren vergt heel wat discipline. En waar vind je de meeste discipline? In het leger. De auteur van dit boek, Neil Sinclair, bekijkt zijn kinderen dan ook als zijn soldaten. En voor zijn soldaatjes mee de keuken in kunnen hebben ze een gedreven training nodig die hen de basisregels aanleert.

Met heel veel humor leert hij hen eerst op een veilige manier de basisprincipes zoals de uitrusting, de veiligheid in de keuken maar ook die van het voedsel, bereidingswijzen. Voor andere onderdelen krijgt het commando een briefing en instructies voor ze een gehandtekende missie geslaagd ontvangen.
Hierna volgen eenvoudige recepten waarbij een briefing over de uitrusting en de vaardigheden de jonge soldaat voorbereidt op het prepareren van een maaltijd, begeleidt door een ingrediënten- en instructielijst en gevolgd door een tip om het zo veilig mogelijk te houden.

Of je nu papa of mama bent, weinig maakt het uit. Dit boek geeft je als ouder de gelegenheid om een superleuk moment met je kind op te bouwen, nl. in de keuken. Een kind dat mee mag koken gaat waarschijnlijk ook liever nieuwe dingen eten.
Commando papa, het kookboek is onvoorstelbaar origineel en keigrappig beschreven.
Geschikt als geschenkboek gaat eenieder een goed voorbereid eliteteam voortbrengen waar jaren later nog grappige anekdotes over verteld kunnen worden.

Rating: 5+/5

Commando papa, het kookboek koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s