In the spotlight

Boek in de kijker

Fragmentenbundel over wakker worden en andere aardse zaken

Blij

Dorien Groot

Algemene informatie:

Auteur(s): Dorien Groot
Titel: Blij
ISBN: 9789493191068
Uitgeverij: London Books
Imprint: Paris Books
Genre: non-fictie
Uitgave: hardcover
Aantal pagina’s: 250
Prijs: 22,50 €

Over de auteur(s):

Dorien Groot richtte basisschool Het Kleurenorkest op, met als motto: Leren wie je nog meer kunt zijn. Ze moest de tegenwind van bureaucratie in het onderwijs en de moraal van ‘doe nou maar gewoon’ weerstaan. Momenteel is zij mededirecteur van het Nederlands Trainingsinstituut voor NLP. Met haar debuut Blij hoopt ze mensen hun eigen ‘blij-heid’ te laten (her)ontdekken en te inspireren met de ‘voordelen van tegenspoed’. Het boek bevat veel belangrijke lessen, bijvoorbeeld waarom het helpt om jezelf kwetsbaar op te stellen.

Over het boek:

Op twintigjarige leeftijd werd Dorien Groot (1962) opgenomen vanwege anorexia. Drie maanden later verliet ze het ziekenhuis; een ervaring rijker, een illusie armer. Crisisinterventie, zo noemde ze het. Het proces van heling en eenwording leek te zijn begonnen met een valse start.

Hoe heeft zij het tij in haar leven gekeerd? Hoe lukte het haar om haar verdriet om te zetten in vreugde en zich weer BLIJ te voelen? Op een inspirerende, openhartige en indringende wijze beschrijft Dorien haar levensreis over hoe haar kleine meisje weer kon terugkeren. Zonder opsmuk. De schaamte voorbij. Wonderen bestaan.

In een wereld waarin legio mensen uiteen dreigen te vallen vervult zij met haar levensverhaal de behoefte van zovelen die op zoek zijn naar praktische handvatten om het anders te doen en het verlangen hebben naar echtheid. Niet meer: ‘doe zoals het hoort’, maar: leef zoals het hoort voor jou, zodat jij kan stralen in jouw unieke BLIJ.

Het instituut voor persoonlijke ontwikkeling waarvan Dorien mede-oprichter/-eigenaar is, heeft sinds 1994 haar sporen verdiend. Zij ziet zichzelf hierin als procesbegeleider van de transitie naar de Nieuwe Tijd; een tijd van verhoogd bewustzijn.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=F0C65CF849964FCE14C2DCBB3FA6FCF7

Recensies:

https://dorienisblij.nl/7/?utm_campaign=enormail&utm_source=enormail&utm_medium=email&utm_content=Meer%20recensies%20lezen

Blij koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Website Dorien Groot
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s