Boektrailers·Leesfragment·Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie Swingers

Swingers

Fleur van Groningen

Algemene informatie:

Auteur(s): Fleur van Groningen
Titel: Swingers
ISBN: 9789048859160
Uitgeverij: Lebowski
Genre: erotische roman
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 368
Prijs: 22,99 €

Over de auteur(s):

Fleur van Groningen (1982) is schrijfster, journaliste, columniste en cartooniste voor onder meer Het Nieuwsblad. Naast de bestseller Leven zonder filter (2017) verschenen van haar hand ook Haal het slechtste uit jezelf (2011), Dat kleine geluk (2015) en Mijn kind, mijn spiegel (2020).

Over het boek:

De jonge, ambitieuze actrice Ella werkt voor Bambam, een productiebedrijf dat kindertelevisie maakt. Tijdens filmopnames raakt ze in de ban van de steenrijke producent Dorian van Dijk die haar meesleept in de wereld van seksclubs. Een plek waar ook de goedhartige Roosje, boekhoudster bij Bambam, sinds haar scheiding haar fantasieën verkent. Tegelijkertijd koestert Ella’s vriend Jan heimelijke gevoelens voor zijn bazin, de spirituele tv-kok Lakshmi, en droomt van een carrière als scenarioschrijver. Terwijl Ella en Jan verblind raken in hun drang naar succes, dwaalt ook Roosje noodgedwongen van het rechte pad af. Hoever zijn ze bereid te gaan in hun streven? En tegen welke prijs?

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=7B9EBC6D9D2A1BDDA91B4C2A3149EF20

Mijn mening:

Een pikante, humoristische zedenschets die de grenzen van ons geweten aftast

Ella en Jan, een jong koppel, zijn beiden werkzaam in een productiebedrijf. Ella werkt voor een kinderprogramma, Jan schrijft voor een vrouwelijke tv-kok. Beiden dromen ervan ooit hun ster aan het firmament te zien schitteren en hebben er alles voor over.
Ella hoopt op een ontmoeting met Dorian van Dijk, een steenrijke producent. Hierdoor denkt ze een gigantische stap vooruit te kunnen zetten als actrice. Maar daarvoor moet ze heel wat schroom opzij zetten.
In hetzelfde bedrijf werkt Roosje, een grijze muis, als boekhoudster. Na haar scheiding gooit ze zich vol goede moed op het datinggebeuren en komt in contact met het swingersmilieu.
En dan is er nog de verhaallijn van Kato, de ster van het productiehuis, die hoopt op een slinkse manier een extra centje te kunnen verdienen.

Vol humor en knipoogjes geraak je als lezer snel verzeild in het swingerswereltje. Niets moet, alles kan, je moet er alleen maar voor in the mood zijn.
Ella is een dromerige meid die nog steeds hoopt op de prins op het witte paard maar in de keiharde wereld van de televisie, begrijpt ze snel dat ze harder moet worden om iets te bereiken. Maar heeft iedereen het wel zo goed met haar voor zoals ze zelf denkt?
De verhaallijn van Jan vond ik voornamelijk ook supergrappig, maar dat kan ik van het totaalplaatje ook wel zeggen.

Fleur van Groningen schrijft supervlot en heeft me geen ogenblik verveelt met het verhaal.
Swingers is zeker niet voor jeugdige ogen bestemd maar de lezer gaat er sowieso een aantal uren leuke en pittige lectuur aan overhouden. Soms wel wat uit de bocht maar zeker de moeite waard.

Rating: 4/5

Swingers koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Lebowski
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s