Leesfragment·Meer voor kids·Recensies

Recensie Het allerkleinste

Het allerkleinste

Dirk Ridder

Algemene informatie:

Auteur(s): Dirk Ridder
Co-auteur: Robbert Dijkgraaf
Titel: Het allerkleinste
ISBN: 9789085717188
Uitgeverij: Veen Media
Imprint: NewScientist
Genre: informatief stripverhaal
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 72
Prijs: 14,99 €

Over de auteur(s):

Dirk Ridder is striptekenaar en docent in opleiding. Met een eerdere versie van deze strip studeerde hij af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Het allerkleinste leverde hem de Debutanten Award 2019 van het Stripfonds op.

Over het boek:

De bekendste wetenschapper van Nederland en een aanstormend talent in de stripwereld hebben de handen ineengeslagen. Het resultaat: een uniek beeldverhaal over de kleinste bouwstenen van de werkelijkheid. Robbert Dijkgraaf gaf voor DWDD University college over minuscule deeltjes zoals cellen, moleculen, atomen en zelfs nog kleiner. In deze strip, gebaseerd op dat college, wandel je met een gekrompen Dijkgraaf door de wereld van deze kleine deeltjes: een fantasierijke tocht langs een aantal van de bizarste fenomenen uit de wetenschap.

Inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=90A3EDD6DFD4FC43DECA44A1CC0DE2F8

Mijn mening:

Wetenschap is niet voor ieder kind (of volwassene) even makkelijk te doorgronden of te studeren. Zelfs een leraar als Dirk Ridder, de auteur, had problemen om te leren vanuit een gewoon boek. Daarom bedacht hij er tekeningen bij. Samen met Robbert Dijkgraaf die professor is aan de Universiteit van Amsterdam tekende hij dit leuke en slimme informatie-stripboek.

Samen leggen ze aan de hand van tekeningen uit hoe de mens in elkaar zit. Bouwstenen, moleculen, atomen, elementaire deeltjes, cellen… Na het lezen van dit boek zullen het geen onbekende woorden meer zijn. Buiten humoristisch vond ik het als volwassene zelfs heel leerrijk.

En wie weet, misschien wordt je kind wel de ster van de klas na deze duidelijke uitleg.

Maar ook al weten we nu misschien niet alles… wat we wel weten is dat het de allerkleinste dingen zijn die het allergrootste verklaren.

Rating: 5/5

Het allerkleinste koop je in je favoriete boekhandel of online via:

NewScientist
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s