Leesfragment·Meer voor mannen·Recensies

Recensie Zwarte tranen

Zwarte tranen

Von Kumbruck

Algemene informatie:

Auteur(s): Von Kumbruck
Titel: Zwarte tranen
ISBN: 9789464073706
Uitgeverij: De Vrije Uitgevers
Imprint: Monniken lab
Genre: thriller
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 288
Prijs: 19,95 €

Over de auteur(s):

Von Kumbruck (1985) is een Belgisch auteur. In juni 2018 begon hij met het schrijven van zijn manuscript. Twee jaar later maakt hij zijn debuut met de roman Zwarte tranen. Een thriller met huiveringwekkende intriges, waarin geen blad voor de mond wordt genomen.

Momenteel werkt hij aan een vervolg van Zwarte tranen en aan zijn tweede roman Moord op Sardinië.

Over het boek:

Wat als je toekomstige schoonvader een volbloed psychopaat blijkt te zijn en vluchten geen zin meer heeft?

Valentina is jong, steeds vrolijk en houdt van het leven. Samen met haar hartsvriendin Claire geniet ze ten volle van haar zorgeloze jonge jaren in het idyllische dorp Verstiger, dat gelegen is aan de voet van het adembenemende Boundor gebergte.
Aan haar gelukzalige leven komt abrupt een einde, als ze ten prooi valt aan haar verknipte vriend Robert, zijn meedogenloze moeder en duivelse vader. Wanneer ze belandt in een rollercoaster van emoties, wordt ze een duistere onderwereld ingezogen. Een wereld van vrouwenhandel, geweld en criminaliteit verandert het leven van Valentina en dat van haar familie voorgoed.

Dagelijkse kost: narcisme en machtsmisbruik à la carte – criminaliteit business as usual

Anno 2020, meer dan veertig jaar later, kunnen we stellen dat er meer ‘narcisten in wording’ dan ooit in hun snoezige wiegjes liggen te dutten. Psychopathologische aandoeningen zijn niet meer weg te denken uit onze westerse wereld. De mens, het opperzoogdier, wordt beschaafder, doch zijn handelingen soms beschamender. De maatschappij is vaak ongemeen hard en zet aan tot nadenken, zo ook dit boek dat niet geschikt is voor de gevoelige lezer.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=1A33E74A89F26AC87CB5EC0C29ADDF83

Mijn mening:

Waar moet ik beginnen?
De korte inhoud sprak me geweldig aan, de cover oogt ook sober maar mooi. De auteur heeft een zeer vlotte pen, misschien soms te vlot. Maar hij weet een verhaal op te bouwen met de juiste zinsbouw en is geletterd. Dat terzake.

Het verhaal rond Valentina start direct. Een jonge vrouw, verliefd tot over haar oren op Robert, van goede huize. Wordt zwanger… en dan gaan de poppen aan het dansen. Haar schoonmoeder wil dit niet en besluit haar te vergiftigen met antivries om de vrucht af te drijven. Aangezien het leven van Valentina ook in gevaar is ontfermt Jacques, de vader van Robert, zich over haar en brengt haar naar een obscure plek waar een dokter haar het leven redt. Tot hiertoe zitten we nog in een gewone thriller…

Ineens gaan we zes maanden terug in de tijd en vertelt Valentina het verhaal van een geheim genootschap. Eentje dat bol staat van omkoperij, geweld, vernedering, mishandeling, verkrachting, vrouwenhandel, sadisme… zijn er nog superlatieven voor?
Waar ik een spannende thriller dacht te lezen, bevind ik mij plots in een wereld die zich als een snuffmovie afspeelt. Markies de Sade zou hier nog bij verbleken.

Allereerst mijn excuses naar de auteur toe maar ik hoop dat dit niet zijn fantasieën zijn die hij in het boek beschreven heeft. Want dan durf ik hem zelfs niet in de ogen kijken bij een eventuele ontmoeting.
Zwarte tranen is gruwelijk, goor, mensonterend, vrouwonvriendelijk… sadisme ten top gedreven.

Ik kraak niet graag iets af en probeer steeds opbouwende kritiek te geven maar dit was een brug te ver dat mijn maag deed keren en mijn tenen deed krullen.
Als de auteur zich aan een gewone roman waagt zonder de sex en de gruwel wil ik hem gerust nog een kans wagen maar momenteel denk ik er sterk aan mijn recensie-exemplaar terug naar afzender te sturen want ik wil het zelfs niet in mijn boekenkast hebben staan.

Rating: 1/5

Zwarte tranen koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Monniken lab
Bol.com
Bazarow.com

2 gedachten over “Recensie Zwarte tranen

 1. Hi Ingrid,

  Dank voor je recensie. Het spijt me van je maag, ik hoop dat hij inmiddels terug in de juiste positie zit 😉
  Fijn dat het boek je in eerste instantie aansprak, maar op de cover vermelden we duidelijk dat het geen Tiny in de bergen is. Het boek is daarom ook 18+.
  Zoals ik tijdens mijn interviews ook altijd vermeld is het moeilijk om dergelijke donkere thema’s fleurig te brengen. Ik begrijp maar al te goed dat je mensen hebt die het graag lezen en dat er zijn die dat helemaal niet doen. Het is niet de bedoeling om die laatste groep een slecht gevoel te bezorgen, lezen moet nog altijd ontspannend zijn.
  Wat die fantasieën betreft: het is geen autobiografie hé (oef). Het is pure fictie, hoewel het eerste deel gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
  Btw, als afsluiter wil ik je toch wel even geruststellen: als je me zou tegenkomen dan mag je me gerust in de ogen kijken. Ik ben een normale, gelukkige, getrouwde man die van natuur en schrijven houdt. In mijn diepvriezer zit alleen maar groenten en vanille ijs, veel vanille ijs.

  P.S.: Mijn tweede boek “Moord op Sardinië” zal meer je ding zijn. Ik ga je nog niet te veel vertellen, maar dit boek is minder hard, niet zo donker, het is luchtiger, romantischer en hier en daar zelfs humoristisch. En … het speelt zich af in het fantastische, zonovergoten Sardinië.

  Fijne dag verder en nog veel leesplezier gewenst met alles wat je nog lezen zal.

  Groetjes,
  Von Kumbruck

  Like

  1. Goeiemorgen, bedankt voor je antwoord. Ik wou echt geen afbreuk aan je schrijven doen want daar is niets mis mee. En ik heb ook geen problemen met adult-lectuur maar deze bekwam me echt niet.
   Maar niet getreurd, ik wil Moord in Sardinië best een kans geven.
   En ik ben zeer opgelucht dat je een doorsnee-man bent mét een normale diepvriezer 😂

   Groetjes, Ingrid

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s