Leesfragment·Recensies

Recensie Eetbare bomen en struiken

Eetbare bomen en struiken

Otmar Diez

Algemene informatie:

Auteur(s): Otmar Diez
Titel: Eetbare bomen en struiken
Originele titel: Unsere essbaren Bäume und Straücher
Vertaald door: Ger Meesters
ISBN: 9789056156053
Uitgeverij: Noordboek
Genre: non-fictie, natuur
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 200
Prijs: 19,90 €

Over de auteur(s):

Otmar Diez zijn passie voor de natuur begon op 18-jarige leeftijd. Destijds kocht hij zijn eerste camera en vanaf dat moment specialiseerde Otmar zich in dier- en plantenfotografie. Zo kwam het dat hij eind jaren 1990 de kans kreeg om voor de boeken van kruidendeskundige Eva Aschenbrenner te fotograferen. De samenwerking en ontmoetingen met haar hebben zijn leven een nieuwe wending gegeven. Otmars interesse in het gebruik van medicinale planten, wilde kruiden, paddenstoelen, bessen en bomen was gewekt. Daarna volgden opleidingen.
Otmar Diez is gefascineerd door hoe rijk de natuur onze borden kan vullen, hoe diverse wilde planten gebruikt kunnen worden en hoe heerlijke groenten uit eigen tuin smaken.
Samen met zijn dochter Julia geeft hij de kennis en het enthousiasme voor deze manier van leven door in verschillende seminars.

Over het boek:

Overal om ons heen groeien bomen en struiken waarvan de vruchten geplukt en gegeten kunnen worden. En vaak kunnen zelfs de bloeiwijze en het boomsap gebruikt worden om iets lekkers mee te bereiden. Op pad in (voedsel)bos, tuin en park, breng je met deze gids 81 soorten op naam aan de hand van meer dan 350 kleurenfoto’s en tekeningen. Wat mag ik verzamelen, welke delen van boom en struik zijn eetbaar en hoe kom ik bij die allerzoetste vruchten hoog in de boom? Met eenvoudige ‘tips and tricks’ weet je hoe je moet verzamelen en de verzamelde etenswaren moet bereiden. Geniet van een gezonde levensstijl en maak zelf een soep, salade of likeur aan de hand van de vele eenvoudige recepten.

Inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=D237B4F77D4EFC48DAFAB3524923EF1A

Mijn mening:

Zoals we reeds weten zijn niet alleen fruit en groenten een aanvulling op onze voeding. Er zijn tal van bomen en struiken die eveneens goed voor onze gezondheid zijn.
In het kleurrijke boek van Otmar Diez maken we kennis met verschillende bomen en struiken waarvan bepaalde delen zoals de vruchten of bladeren perfect kunnen dienen voor een soep, salade, thee, likeur of zelfs voor medicinale toepassingen.
De auteur leidt je stapsgewijs door dit boek waar je kan verzamelen, welke bomen en struiken geschikt zijn, dat niet alles wat een mooie kleur heeft mag geplukt worden.

In het hoofdstuk De basisrecepten weet je perfect welke apparaten je nodig hebt om sap af te tappen, vruchten te blenden, hoe fruit drogen, marmelades of oliën maken.
Het boek is opgedeeld in drie grote hoofdstukken. De wilde, de gecultiveerde en de giftige bomen en struiken. Bij elke foto krijg je door middel van symbolen onmiddellijk te zien welke delen van de plant eetbaar zijn.
Iedere plant krijgt een summiere beschrijving. Kenmerken en voorkomen wordt begrijpelijk beschreven. Maar ook de verwarring die er kan bestaan bij planten die op elkaar gelijken. En bij ieder onderwerp krijg je een recept als toemaatje.
Achteraan in het boek staat er nog een schema in welke periode je wat het best kan verzamelen.

Nu iedereen meer wandelt kan je door middel van dit handige boek je ogen nog meer de kost geven. Uren plezier voor het ganse gezin als je kinderen je wijzen op een leuke plant of boom.

Rating: 5/5

Eetbare bomen en struiken koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Bornmeer Noordboek
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s