Boektrailers·Leesfragment·Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie Hoerenchance

Hoerenchance

Sigrid Schellen

Algemene informatie:

Auteur(s): Sigrid Schellen
Titel: Hoerenchance
ISBN: 9789460018091
Uitgeverij: Vrijdag
Genre: autobiografische roman
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 192
Prijs: 19,95 €

Over de auteur(s):

Sigrid Schellen heeft al haar hele leven een voorliefde voor woorden, zeker wanneer ze in boeken staan. De beslissing om over haar ervaringen als sekswerker te schrijven, was dan ook snel gemaakt.

Met Hoerenchance (2019) schreef ze een openhartig en fascinerend boek waarmee ze het taboe rond sekswerk wil doorbreken, de clichés wil ontkrachten en pleit voor een wettelijk statuut. De verhalen over haar belevenissen als sekswerker zijn soms sensueel en prikkelend, dan weer humoristisch of kwetsbaar. Altijd eerlijk en heerlijk om te lezen.

Onlangs verscheen het vervolg Ware liefde van een uur.

Over het boek:

“Ik was bloednerveus. Mijn hart bonsde in mijn keel, mijn handen waren klam en mijn voeten ijskoud. Ik liep zenuwachtig heen en weer door mijn appartement, mijn hoofd brekend over hoe ik hem zou ontvangen. Zou ik hem vriendelijk de hand schudden terwijl ik me voorstelde, of kon ik dat beter overslaan en hem meteen kussen? Kleed ik hem uit of doet hij dat zelf? Vraag ik hem zich eerst even in de badkamer op te frissen of word ik verondersteld hem te wassen? Vooraf betalen of nadien?”

De eerste klant. Een nieuwe ervaring. Een nieuw leven.

“Ik wilde het maar een paar dagen doen, hooguit een week, als remedie tegen de verveling, omdat ik wat spanning in mijn leven wilde, omdat ik het geld wel kon gebruiken. De job bleek echter te leuk om niet te blijven uitoefenen. Wat begon als een spelletje is inmiddels uitgegroeid tot een fulltime baan met een businessplan en toekomstvisie.’

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=286D7F61BEADE23BC38A801E4A3FFBFB

Mijn mening:

Met Hoerenchance valt de auteur, Sigrid Schellen, letterlijk met de deur in huis en ben je vanaf de eerste pagina getuige van een fantasie.
Een recht-door-zee-vrouw die haar mannetje kan/moet staan in een wereld die voor velen ofwel taboe ofwel onbesproken is. Maar zoals mij altijd geleerd is geweest, moesten er geen prostituées of sekswerkers zijn zouden er nog meer seksuele misdrijven gebeuren. Deze dames hebben sowieso mijn respect en sympathie.

In het geval van Sigrid is het haar vrije keuze. Ze doet “het” graag en het geld is mooi meegenomen. In haar beroep noemt ze zich Sacha, in haar vrije tijd is ze Sigrid en mama van een dochtertje.
Door middel van korte hoofdstukken krijgen we een inkijk in haar dagelijkse leven en in haar clièntele. Soms vallen deze mee, andere keren staan ze haar tegen maar dan zorgt ze ervoor dat ze deze personen op alle vlakken blokkeert zodat ze er niet meer mee te maken krijgt.
Waar andere sekswerkers met een pooier af te rekenen hebben is Sigrid een selfmadewoman. Haar lijf, haar regels.

Hoerenchance is een debuut, een beetje vlak geschreven naar mijn inziens maar ik geef het vervolg Ware liefde van een uur zeker een kans. Ik geloof in Sigrid Schellen dat ze met haar tweede boek haar punt zal bereiken waarop clichés worden ontkracht en dat er openlijk moet kunnen gepraat worden over dit eeuwenoud beroep.

Rating: 2,5/5

Hoerenchance koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Vrijdag
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s