Leesfragment·Meer voor kids·Recensies

Recensie Bram en het droomengeltje

Bram en het droomengeltje

Lucinda Riley & Harry Whittaker

Algemene informatie:

Auteurs: Lucinda Riley & Harry Whittaker
Titel: Bram en het droomengeltje
Illustrator: Marie Voigt
Vertaald door: Erica Disco
ISBN: 9789401613163
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: voorleesboek
Uitgave: hardcover
Aantal pagina’s: 60
Prijs: 14,99 €

Over de auteur(s):

Lucinda Riley schrijft samen met haar zoon Harry Whittaker voor kinderen de Beschermengel-serie.
Harry bracht de eerste jaren van zijn leven door op het Ierse platteland, met een slechte televisieverbinding (en zeker geen iPad). Lucinda vermaakte hem daarom door eindeloos verhaaltjes te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ook Harry zich ontpopte tot verhalenverteller en een bekroonde radiopresentator voor de BBC werd. Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen.

Bram en het droomengeltje is het eerste kinderboek van Lucinda Riley, de bestsellerauteur van De zeven zussen, en haar zoon Harry Whittaker – met prachtige illustraties van de Duitse illustrator Marie Voigt.

Over het boek:

Bram is heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis, maar hij vindt de verhuizing naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ’s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

Rijk geïllustreerd en hartverwarmend: voor ieder kind dat wel eens bang is in het donker

Inkijkexemplaar:

https://www.bol.com/nl/rnwy/productPage/preview/pdf.html?productId=9300000001952154

Mijn mening:

Boekfanaten hebben zeker al van Lucinda Riley gehoord. Bestsellerauteur van onder andere De zeven zussen-serie. Samen met haar zoon heeft ze nu het eerste deel in de Beschermengelserie op de markt gebracht.

Bram is net met zijn ouders van de grote stad naar het platteland verhuisd. Omdat hier alles veel ruimer en open is heeft Bram wat aanpassingsproblemen, met name ’s nachts.
Bij het slapengaan hoort hij een getik en wanneer hij uit het raam kijkt, denkt hij de ogen van een monster te zien. Dapper als hij is, vlucht hij terug zijn bed in maar de volgende avond gebeurt hetzelfde en vraagt hij hulp.
Dit brengt het verhaal bij Lot, een droomengeltje. Zij gaat een kijkje nemen bij Bram en vindt het “monster”. Hierbij gaat ze naar boer Jeroen om hem te helpen dromen over een oplossing.

Leuke illustraties en een heel fijn verhaal maken dit prentenboek een zeer mooie aftrap in deze Beschermengelserie. Kinderen die ’s avonds zeer snel overal monsters zien, gaan na dit verhaal misschien ook beter relativeren om met hun angst om te gaan. Vlot geschreven met heel veel tekst gaan er heel wat kindjes zijn die een heel leuke nacht tegemoet gaan na dit verhaaltje voor het slapengaan.

Rating: 4/5

Bram en het droomengeltje koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Een gedachte over “Recensie Bram en het droomengeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s