Leesfragment·Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie De babysitter

Aan wie zou jij je gezin toevertrouwen?

De babysitter

Liz de Zwart

Algemene informatie:

Auteur: Liz de Zwart
Titel: De babysitter
ISBN: 9789047205616
Uitgeverij: Ambo/Anthos – Loft Books
Genre: psychologische thriller
Uitgave: ebook
Prijs: 3,99 €

Over de auteur(s):

Liz de Zwart (1981) werkt en woont in Amsterdam, samen met haar hond Max. Ze trekt zich regelmatig terug in een huisje in de bossen om te wandelen, lezen en schrijven.

Over het boek:

Simone en haar man hebben twee kinderen. Toen ze zwanger was van haar dochter, zeven jaar geleden, is ze gestopt met werken omdat de druk haar te veel werd. Nu wil ze weer beginnen. Ze kan meteen aan de slag bij haar vroegere werkgever en schakelt een babysitter in. Die extra hulp in huis is een uitkomst: babysitter Elin springt in wanneer Simone moet overwerken en regelt ook meteen het avondeten.

Toch raakt Simone almaar meer in de war. Ze vindt spullen terug op vreemde plekken en lijkt geplande familieafspraken te vergeten. Stug zet ze haar werk voort en probeert ze haar draai te vinden in haar nieuwe rol, totdat de situatie uit de hand loopt Wordt de druk haar net als vroeger te veel, of speelt er iets anders?

De babysitter van Liz de Zwart is een psychologische thriller vol onderhuidse spanning. Aan wie zou jij je gezin toevertrouwen?

Leesfragment:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047205616/PREVIEW/leseprobe-9789047205616.epub

Mijn mening:

Simone en haar man hebben twee kinderen. Na zeven jaar huismoeder geweest te zijn wil ze graag terug aan de slag. Aangezien ze sneller dan verwacht haar oude baan terug kan oppakken, huurt ze een oppas in, Elin.
Waar Simone denkt een aanwinst aan Elin te hebben, wordt je als lezer al snel van het tegendeel overtuigd. Elin is helemaal niet vriendelijke dame, niet naar kinderen of dieren toe. Waarom wou ze persé op de kinderen van Simone passen? Waarom ontloopt ze Simones man? En wat is er met de ouders van Elin gebeurt?
Zeer snel begint de zwaar georganiseerde Simone aan haar eigen kunnen en denken te twijfelen. Is de werkdruk te zwaar of steekt er meer achter?

De babysitter is een korte maar krachtige thriller die me in eerste instantie deed denken aan The hand that rocks the cradle. Achteraf moest ik mijn gedachte aanpassen want de motieven van Elin zijn toch iets anders dan verwacht.
Een korte thriller heeft het voordeel dat je zeer snel met actie zit maar De babysitter bevat ook een serieuze portie onderhuidse spanning. De auteur heeft een zeer vlotte schrijfstijl waar ik graag meer van wil lezen.

Ik zou in alle geval mijn kinderen nooit aan Elin toevertrouwt hebben, jij wel?

Rating: 3,5/5

De babysitter koop je online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s