Leesfragment·Recensies

Recensie Het hol van de rat

Het hol van de rat

Kim Verheugen

Algemene informatie:

Auteur: Kim Verheugen
Titel: Het hol van de rat
ISBN: 9789464182491
Uitgeverij: Brave New Books
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: paperback
Prijs: 20,00 €

Over de auteur(s):

Kim Verheugen heeft haar naam als thrillerauteur waargemaakt. Met Ravenzwart bloed won ze in 2019 een Indie Award. Na het lezen van Het hol van de rat zal je beeld van ratten en vliegen nooit meer hetzelfde zijn. Het is weer een gruwelijk verhaal waar je niet over na durft te denken.
Meer over deze auteur vind je hier.

Over het boek:

Stel je voor: je bent samen met acht anderen gegijzeld… verleden. Het is niet de bedoeling dat je het overleefd…
Ieder heeft zijn of haar achtergrond… gay, zwaar gelovig of gothic, ze hebben weinig met elkaar gemeen… Eén is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt… of nog een. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is …
Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kans en de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat?

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=76C44C5C34D56506B4CCB3B59B1C8F15

Mijn mening:

Met de nieuwste thriller van Kim Verheugen behoef je geen proloog. Vanaf de eerste pagina maak je kennis met de op het eerste zicht random gekozen personages die samen opgesloten zitten op de derde verdieping van een leegstaand magazijn… In the middle of nowhere. Gaandeweg krijg je een ganse personagebeschrijving van ieder individu.
Aan elkaar overgeleverd maar ook aan zichzelf woedt er een ware doodstrijd om te overleven. Eenieder heeft wel iets op zijn of haar kerfstok, maar waarom zou iemand hen samen opsluiten? Wat is zijn doel, maar nog meer wat is zijn motief?

Ik kan niet zeggen dat ik genoten heb, in de zin van het woord, van dit boek. Versta me niet verkeerd, ik vond het zeker goed geschreven, maar met momenten keerde mijn maag zich een beetje om.
De ondertitel Hoe snel veranderen mensen in beesten? komt in het verhaal zeker aan bod. Hoe ver ga je om jezelf in veiligheid te brengen? Maar bovenal wordt geloof en geaardheid extra in de verf gezet. Hoe ver kan geloof je denken beïnvloeden als het om iemand gaat die je lief hebt? Wat als die persoon homoseksueel is? Moet je deze dan nog koesteren of verguis je hem of haar beter… omdat de Kerk het zegt?

Het hol van de rat heeft een sterk verhaal dat je menige uurtjes spanning bezorgt. Tijderwijl gaat je hart naar enkele personages uit waarvan je hoopt dat ze het alsnog halen.
Aanrader!

Rating: 4/5

Het hol van de rat koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Brave New Books
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s