Recensies

Recensie 2020 Kamp Alpha

#1 De Pest Meester

2020 Kamp Alpha

Suzanna Esther

Algemene informatie:

Auteur: Suzanna Esther
Titel: 2020 Kamp Alpha – De Pest Meester
ISBN: 9789090331737
Uitgeverij: Plumbo.nl B.V.
Imprint: Suzanna Esther
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 270
Uitgave: paperback
Prijs: 19,99 €

Over de auteur(s):

Suzanna Esther is auteur, columnist en publicist. Zij werd op 6 februari 1966 geboren te Amstelveen waar zij opgroeide. Op haar 16de verhuisde zij naar Amsterdam. Vervolgens vertrok ze op haar 24ste naar Amerika waar zij een spannend jaar doorbracht. Op haar 30ste verhuisde ze naar Frankrijk waar zij zes jaar heeft gewoond.
Als jong meisje las zij veel en vanaf haar tiende begon ze een dagelijks dagboek bij te houden. Haar passie voor taal zette zij later om in de studie Literatuurwetenschap en nadien, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in de studie Psychologie. Momenteel volgt zij een opleiding ‘Redactie’ bij de Schrijversacademie.

Over het boek:

In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden.

Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie.

Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.

Een jonge man, Arjen Terlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld.

Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier…

Mijn mening:

Januari 2019. Warner Rosenboom, laborant van beroep, stuit op een mutatie van de pest. Men beweert dat de overdracht gebeurd door huisdieren. Hierop moet iedereen zijn huisdier inleveren om besmettingsgevaar tegen te gaan. Bij niet inleveren kost dit je baan of …
Wanneer Warner zijn bevindingen wil bekend maken wordt hij ontslagen en door iedereen gemijd, behalve door Gerard Olderling. Hij biedt hem een baan aan als microbioloog in een eigen laboratorium waar Warner de kans krijgt een vaccin te ontwikkelen.
Eén van de mensen die zijn huisdier niet wil opgeven is Arjen en Li. Ze worden samen met een aantal andere lotgenoten opgehaald door het verzet. Geblinddoekt worden ze naar een kamp in het bos gereden waar ze zich uitgebreid moeten ontsmetten en douchen. Arjen en Li vertrouwen het hele zaakje niet en reeds in de eerste nacht verdwijnt er iemand.
Waar zijn alle huisdieren ondergebracht? Waarom mogen ze het kamp niet verlaten? En waar komt plots Anne-Marie, een bewaakster, vandaan?

In een jaar waar niemand ooit had verwacht dat een ganse wereld een pandemie zou moeten bestrijden en in lockdown moet, had ik echt niet verwacht dat er iemand maanden ervoor reeds een gelijkaardig verhaal op papier zou zetten.
In mei 2017 verzint Suzanna Esther de aanzet tot een kortverhaal dat ze in 2018 uitwerkt tot novelle. Proeflezers sporen haar aan het verhaal uit te werken tot een boek waar ze augustus 2019 aan begint. Begin 2020 rondt ze het boek, 2020 Kamp Alpha de pest meester, af. Niet lang daarna sijpelen de eerste berichten binnen over een dreigende pandemie.

Alpha kamp 2020 is een waar what if-verhaal. Bijna te goed om waar te zijn, maar hé nu weten we wel dat zoiets waar kan zijn.
De auteur heeft hier een beklijvend verhaal neergepend dat je gewoon lezend verslind. Heb ik even gevloekt bij de laatste zin toen ik merkte dat er nog een vervolg komt.
Zeer sterk geschreven met de nodige accuraatheid. Geen enkel moment heeft het verhaal me verveeld. Dus met andere woorden ik zit reeds op de eerste rij te wachten op deel 2 in dit spannende verhaal.
En hopelijk blijft het maar bij een doemscenario…

Rating: 4,5/5

2020 Kamp Alpha – De Pest Meester koop je in je favoriete boekhandel of online via:

via de auteur
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s