Meer voor kids·Recensies

Recensie Migranten

Migranten

Issa Watanabe

0000349536_Migranten_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Issa Watanabe
Titel: Migranten
ISBN: 9789045124919
Uitgeverij: Querido
Genre: prentenboek (> 6 jaar)
Aantal pagina’s: 40 pagina’s
Uitgave: hardcover
Prijs: 14,99 €

Over de auteur(s):

Issa Watanabe werd in 1980 in Peru geboren als dochter van een illustrator en een dichter. Ze studeerde Literatuur, Schone Kunsten en Illustratie. Watanabe heeft verschillende projecten geleid en ontwikkeld om sociale integratie door middel van kunst te bevorderen.

Ze publiceerde een aantal boeken en werd geselecteerd voor de Illustrators Exhibition op de Bologna Book Fair 2018.

Over het boek:

Als hun bos sterft moet een groep dieren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe plek om te kunnen leven. Wat volgt is een reis vol onzekerheden, verdriet, honger en de gevaren van de zee. Maar bovenal is het een reis waarbij dood en hoop naast elkaar bestaan. Een reis die hoopvol eindigt in een ander bos, vol kleurrijke bladeren.

Issa Watanabe’s Migranten confronteert de kijker onverbloemd met de keiharde werkelijkheid waarin miljoenen vluchtelingen verkeren. Maar ze doet dat met poëtische beelden die ook troost en hoop bieden. Een kunststuk.

Mijn mening:

Heb je ooit een boek gelezen zonder woorden? Alleen door middel van prenten zet de auteur een verhaal neer die kinderen één van de grootste wereldproblematieken beter leert begrijpen, vluchtelingen.

Issa Watanabe gebruikt in haar verhaal dieren in plaats van mensen. Deze dieren zijn allemaal zo expressief getekend dat zowel de pijn, het verdriet en de ontbering waarom ze het ene bos moeten verlaten voor een ander, perfect uitgebeeld worden.
Onderweg krijgen de dieren met tegenslagen te maken waardoor de wanhoop dan weer naar voor gebracht wordt. Als ze uiteindelijk een nieuw bos bereiken is de grote groep dieren al serieus uitgedund maar tekent ze de hoop zichtbaar op de dierengezichten.

Migranten is niet zomaar een prentenboek. Je kan het bekijken en opnieuw bekijken en er steeds verdere symbolieken in vinden.
Iedere ouder zal dit boek op een andere wijze vertellen aan zijn/haar kind en hopelijk krijgt iedereen dezelfde boodschap mee die de auteur dan ook probeert mee te geven met dit prentenboek.

Rating: 4/5

Migranten koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Libris.nl
Bol.com
Bazarow.com

L-Querido   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s