Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie De weddingplanner #1

De weddingplanner

#1 Peddelen en proosten

Marijke Vos

0000341133_De_weddingplanner_1_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Marijke Vos
Titel: De weddingplanner #1 Peddelen en proosten
ISBN: 9789047205135
Uitgeverij: Loft Books – Kobo Exclusive
Imprint: Ambo/Anthos
Genre: feelgood
Uitgave: ebook
Aantal pagina’s: 49
Prijs: 1,49 €/deel

Over de auteur(s):

Marijke Vos werd geboren in Zwolle, maar het gezin verhuisde al snel naar Brabant, waar zij, met uitzondering van haar studentenjaren, in 2020 nog woont. Ze volgde het VWO en studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Nijmegen. Na haar opleiding werkte ze jarenlang in de hulpverlening, in onder andere de GGZ, Jeugdzorg en het maatschappelijk werk.

Als kind al was de auteur dol op lezen. Vroege idolen waren Paul van Loon en Carry Slee. Haar liefde voor romans begon tijdens haar tienerjaren met de boeken van Virginia Andrews. Marijke begon pas met schrijven toen zij begin twintig was, naast het schrijven van regelmatige blogs, deed ze met succes mee aan schrijfwedstrijden, die haar motiveerden om verder te gaan met het schrijverschap. Sinds 2015 is ze actief als schrijfster van romans in eigen beheer en bij verschillende uitgeverijen. Daarnaast werkt ze als freelance tekstschrijver en ghostwriter voor verschillende opdrachtgevers.

Over het boek:

De Weddingplanner is Marijke Vos’ nieuwste serie, die eind januari 2020 van start is gegaan. De Weddingplanner is een Kobo Exclusive serie en is het eerste jaar enkel verkrijgbaar via KoboPlus of los te kopen per aflevering voor 1,49 euro bij Kobo Rakruten. Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering.

De Weddingplanner gaat over Tessa, die na haar ontslag, per toeval in aanraking komt met Maartje, een weddingplanner. Maartje is super creatief, maar heel chaotisch. Tessa is juist van de regels, kaders en lijstjes. Ze lijken een perfecte match om samen de tofste bruiloften te organiseren, maar daar komen heel wat uitdagingen bij kijken. En natuurlijk ook wat mannelijk schoon.

Mijn mening:

Voor Tess bestaat haar leven uit lijstjes en alles plannen.
Tot op de dag dat ze gedumpt wordt door haar vriend Sander en ook nog eens haar job verliest.
Ook de bruiloft van haar beste vriendin ziet er anders uit dan gepland. Waar Tess had gedacht dat ze gekozen was om de bruiloft te plannen, heeft haar vriendin haar alleen als getuige nodig. Een weddingplanner, Maartje, had ze al geregeld.
Maar dan begint de planning wat gaten te vertonen en voor alles in het water valt, komt Tess met de gepaste oplossingen…

Peddelen en proosten is het eerste deel van De weddingplanner-serie. Tot hiertoe 9 korte verhalen die buiten leuk en vlot, ook nog eens grappig geschreven zijn.
Heel snel voel je de nakende bruiloftsperikelen met alle gevolgen van dien. Daarbij race je door het eerste deel waarbij de titel volledig op het verhaal slaat.
Op naar deel 2!

Rating: 3,5/5

De weddingplanner #1 Peddelen en proosten koop je  online via:

Bol.com
Bazarow.com
Kobo.com
                                     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s