Meer voor kids·Recensies

Recensie De bips van de Slurk

De bips van de Slurk

Geert Lammerink

0000357672_De_bips_van_de_Slurk_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Geert Lammerink
Titel: De bips van de Slurk
Illustrator: Erwin Vreeman
ISBN: 9789493172760
Uitgeverij: Gopher
Genre: voorleesboek
Aantal pagina’s: 42 pagina’s
Uitgave: hardcover
Prijs: 14,50 €

Over de auteur(s):

Geert Lammerink en Erwin Vreeman kennen elkaar uit de kroeg. Terwijl ze aan de bar zaten ontstond het idee om een kinderboek te schrijven. Maar dan wel een kinderboek waarin een maatschappelijk thema op een ludieke wijze wordt behandeld. En waarom zou je dan niet meteen bij één van de meest complexe thema’s uit de hedendaagse geschiedenis beginnen? Vrede!

Over het boek:

In De Bips van de Slurk wordt in 100 regels uitgelegd dat kleine ruzies groter worden als deze niet worden uitgepraat. Dat gebeurt aan de hand van de ruzie tussen Klaasje en Benno. De vrienden krijgen ruzie als de mooie Pien Staal (een anagram van Palestina) langsloopt. De Bips van de Slurk is een knotsgek voorleesboek. Het boek bevat Flapdrollen, Vreemde Vogels en diverse verwijzingen naar één van de grootste conflicten van de hedendaagse tijd: de Palestijnse kwestie. De diepere laag en het doldwaze verhaal maakt dat zowel volwassenen als kinderen (vanaf 5 jaar) dit boek geweldig vinden.

Meer weten? Kijk op www.deslurk.nl

“Als iedereen gelijk heeft, moet Niemand gelijk krijgen.” – Niemand

Mijn mening:

Als Klaasje zijn zandkasteel verwoest wordt door Benno Ruig is hij zo boos dat hij huilend roept dat het oneerlijk is. Op zijn gehuil verschijnt de Slurk en neemt Klaasje mee naar het Dwaze Dierendorp waar Aap Raham regeert. Hier wordt op een speelse manier de term vrede uitgelegd.

Dolkomisch maar met de nodige ernstige ondertoon waarbij je als ouder je kind kan uitleggen waarom ruziën lelijk is. Origineel bedacht door auteur en illustrator. Ik kan ze spijtig genoeg niet de Nobelprijs voor de Vrede geven maar ze verdienen zeker een Vredespluim.

vrede

Koop het boek, lees het voor, lees het zelf maar neem zeker notitie van de colofon waarbij je door middel van een wachtwoord de brieven van de Slurk kan lezen die hij adresseert aan enkele wereldleiders met de vraag om vrede. Deze brieven worden pas verstuurd zodra er genoeg boeken verkocht zijn om ze te laten vertalen. Hoe grappiger kunnen de auteurs het nog brengen om een wereldprobleem aan te kaak te stellen? Dus kopen maar zou ik zo zeggen!

Als je niet zo blij bent.
Wellicht een beetje pips.
Dan wil ik dat je mij kent.
Ik heb een enorme bips.
Het is een echte bofkont.
Jij ook, als je nu gaat lezen.
Dan ontdek je wat er uit komt.
En zal er vrede wezen.

Rating: 5/5

De bips van de Slurk koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Gopher.nl
Bol.com
Bazarow.com

L-Gopher                                       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s