Boektrailers·Recensies

Blogtour Het verlaten huis

Het verlaten huis

Sandra J. Paul

0000341483_Het_Verlaten_Huis_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Sandra J. Paul
Titel: Het verlaten huis
ISBN: 9789463967099
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: jeugdthriller
Aantal pagina’s: 232 pagina’s
Uitgave: hardcover

Over de auteur:

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Zo schreef zij o.a. de spannende, succesvolle jeugdthriller De duistere school. Het verlaten huis is het tweede boek in deze reeks dat ook als apart verhaal kan gelezen worden. Beiden boeken schreef zij samen met haar drie zonen.

Over het boek:

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open…

Mijn mening:

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een geheimzinnige kist.

Iets meer dan een jaar geleden las ik De duistere school. Onmiddellijk was de toon gezet om een vervolg op deze jeugdthriller te schrijven, waar de auteur dan ook naar gehandeld heeft. Samen met haar zonen heeft ze het verhaal rond Het verlaten huis bedacht zodat het verhaal rond Quinten verder kon gaan.
Moest je mijn recensie over De duistere school nog niet gelezen hebben, kan je deze hier terugvinden.

Nadat Quinten en zijn vader van de ene op de andere dag uit Kraaidorp verdwenen zijn, komt er na een tijdje een nieuw gezin met 4 kinderen wonen. Al snel worden Meike en Elizabeth, de overbuurmeisjes, vrienden met Sem, Milo, Leon en Femke. Ook de ouders kunnen goed met elkaar opschieten.
Tijdens een avondje uit voor de ouders en waar de babysit niet komt opdagen, breekt er een storm los. Alle elektriciteit valt uit en kunnen de kinderen niet ontsnappen uit het huis. Daarop verliezen ze het bewustzijn.
Bij het ontwaken merken ze dat ze in een leeg, verlaten huis zitten. Hierop gaan ze op onderzoek uit en vinden een zeemanskist en een kraai maar hebben ze ook het gevoel dat ze niet alleen in huis zijn…

De cover van dit prachtig afgewerkte boek (zoals steeds) laat je al vermoeden dat deze opvolger griezelig gaat zijn. Buiten griezelig is het ook een onvoorstelbaar spannend verhaal dat niet alleen ik, maar heel veel jonge lezers keigoed gaan vinden en snakken naar het laatste deel in deze serie.
Met dit boek gaat Sandra J. Paul hoge punten scoren en ik ben er zeker van als de serie af is dat ze gaat verkopen als zoete broodjes.

Ouders opgelet! Laat uw kind niet in deze serie beginnen voor bedtijd want ze gaan met kleine oogjes op de schoolbanken zitten ’s anderendaags.

Rating: 4,5/5

Het verlaten huis koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Lannoo Uitgeverij
Bol.com
Bookspot.be
Bazarow.com
Proxis.com
Libris.nl
Ako.nl
Bruna.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Een gedachte over “Blogtour Het verlaten huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s