Meer voor kids·Recensies

Recensie: Verborgen avonturen

Verborgen avonturen

Lara Hawthorne

0000335923_Verborgen_avonturen_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Lara Hawthorne
Titel: Verborgen avonturen
Originele titel: Hidden adventures
Vertaald door: Marloes Hoogendoorn
ISBN: 9789021420196
Genre: informatief, speel- en leerboek, tot 12 jaar
Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 32 pagina’s
Uitgave: hardcover

Over de auteur:

Lara Hawthorne is een illustrator en kunstenaar. Haar werk werd meerdere keren genomineerd en stond op de shortlist van de Lowry Children’s Book Award. Lara heeft één regel: neem niet de makkelijkste weg. En zo tekende ze eens honderd unieke vissen voor een boek. Lara illustreert alles met de hand en bewerkt vervolgens digitaal. Ze woont en werkt in Bristol, Engeland.

Over het boek:

Lara Hawthorne creërde op bijzondere wijze een waanzinnige afspiegeling van onze wereld, waar als je goed kijkt nogal veel schatten zijn verborgen. Ga met de magische lens over elke plaat en vind de rijkdom van onze wereld. Zo duik je diep in de zee voor een scheepswrak, beklim je de hoge Mount Everest, trek je door de jungle en een grot, of ga je terug de tijd in naar het oude Egypte.

Mijn mening:

Vind de verborgen schatten met de magische lens

Een cover versiert met een inca-tempel en jungledieren trekt onmiddellijk je aandacht bij het nieuwste prentenboek van Lara Hawthorne, Verborgen avonturen.

Bij het openslaan was mijn eerste indruk “Hé, wat is dat?”. Op de binnenkant van de cover plakt er een envelopje waar de magische lens in zit om dit boek beter te kunnen onderzoeken. Want Verborgen avonturen is niet zomaar een prentenboek… het is een speel- en leerboek. Door middel van de lens en de opdrachten op iedere pagina wordt dit boek een zoektocht waar jongeren zich uren gaan mee amuseren… alleen of met vrienden.
Bij elke zoekopdracht staat er dan ook een weetje over het voorwerp waar ze naar op zoek gaan. Dus het is niet alleen maar plezier maar ze leren er ook nog iets van. Prachtig concept! Dit brengt de boeken waar mijn kinderen uren mee zoet waren (Waar is Wally?) naar een volgend level.

Rating: 4/5

Verborgen avonturen koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Singel Uitgeverijen
Bol.com
Bookspot.be
Bazarow.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s