Geen categorie

In de kijker

Het moois dat we delen

Ish Ait Hamou

0000324285_Het_moois_dat_we_delen_0_0

Over de auteur:

Ish Ait Hamou, geboren op 9 april 1987, is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn fascinatie voor dansen ontstond toen hij als kleine jongen de moves van Michael Jackson zag. Op zijn achttiende kon hij als choreograaf aan de slag voor Adidas in Duitsland. Bij het grote publiek is Ish vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance. Van jongs af schrijft Ish verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. Van zijn debuut Hard hart werden 10.000 exemplaren verkocht. In 2015 verscheen zijn bestseller Cécile, het verhaal over een jongetje van wie het leven door zijn nieuwsgierigheid een onverwachte wending neemt.

Meer over Ish vind je op zijn website.

Over het boek:

Een beklijvend verhaal over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis

In het stadje waar Soumia en Luc wonen, speelt het leven zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier én op het voetbalveld. Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

Het is de eerste keer dat ik mijn slaapkamer weer in het volle  daglicht zie. Alles in deze ruimte is precies zoals ik het me herinner,  en toch is alles veranderd. Levenloos. Kil. Alsof hier nooit iemand werd grootgebracht, alsof hier nooit iemand heeft gehuild of gelachen.  Alsof alles vergeten moest worden. Ik lig op bed en luister naar de stilte waar ik de afgelopen jaren zo naar heb verlangd. Maar nu hunker ik vooral naar geluid dat het leven normaal maakt. Alledaagse geluiden waar ik vroeger wakker mee werd. Die mijn huis mijn thuis maakten. De voetstappen van moeder. Het gekletter van glazen, kopjes en borden. Ook warmte heeft een geluid. Je kan het niet beschrijven, maar je hoort onmiddellijk wanneer het er niet meer is.

Als het had gekund, had ik de zon verboden ooit nog op te komen.  Ze schijnt met overtuiging mijn slaapkamer binnen en herinnert  me eraan dat ik bij de levenden hoor. Maar het lukt me niet uit bed  te komen. Ik draag een joggingbroek, een trui en sokken, mijn radiator staat op de hoogste stand, de warme zomerdagen zijn ingetreden en toch lijkt het hier te vriezen. Ik wil uit bed komen, maar ik weet  niet wat ik erna moet doen. Wat het vervolg is. Leven is nog nooit  zo niet-vanzelfsprekend geweest. Zolang ik blijf liggen, heb ik het  gevoel dat ik het leven niets verschuldigd ben. Dat ik niemand  iets verschuldigd ben.

ISBN 9789022336953 – paperback – 320 pagina’s – Uitgegeven door Uitgeverij Manteau (Standaard Uitgevers) – Verschenen op 8 oktober 2019 – Prijs: 21,99 € – ook verkrijgbaar als ebook à 9,99 € 

Het moois dat we delen koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Standaard Uitgeverij
Bol.com
Bookspot.be
Bazarow.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s