Geen categorie

Recensie: Zwarte golven

Zwarte golven

Eric Wewerinke

0000313165_Zwarte_golven_0_0

Algemene informatie:

Auteur: Eric Wewerinke
Titel: Zwarte golven
ISBN: 9789492495662
Genre: psychologische thriller
Uitgeverij: Water
Aantal pagina’s: 220 pagina’s
Uitgave: paperback

Over de auteur:

Eric Wewerinke (1973) is marketeer. Zijn debuut Zwarte golven is gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Over het boek:

Psychologische thriller gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen. Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek. Gaat Tims fantasie met hem op de loop na weken op zee, of heeft hij hier te maken met een psychopaat?

Zwarte golven is een thriller die onder je huid gaat zitten. Een verhaal over vertrouwen in het goede, en over mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

Het beste wat je kunt doen als je een psychopaat ontmoet, is zo snel mogelijk zorgen dat je wegkomt. Alleen gaat dat lastig als je op een boot zit.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=2E2D28655214439869BF20DFBEB6BE6E

Mijn mening:

Tim is zo’n gelukzak! Wordt hij zomaar door Julia meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen voor schipper Robert. En hij hoeft zelfs geen zeilervaring te hebben!
Robert beweert miljonair te zijn en heeft de meest onwaarschijnlijke zeilverhalen en dergelijke klaar om mee rond hun oren te slaan. Tim en Julia denken een heel leuke reis tegemoet te gaan wat hier en daar toch wat gaten vertoont…
Hoofdpersonage Tim kijkt enorm op naar Robert vanwege zijn successen en het lijkt of Julia wel een oogje op Robert heeft. Maar op de meest cruciale momenten tijdens de zeilreis worden Tim en Julia aan hun, zeg maar hét, lot overgelaten. En dit dankzij Robert…

Zwarte golven is een vlot geschreven verhaal dat zeer soepel leest. Omwille van de onderliggende dreigingen wil je continu verder lezen om te zien hoe het afloopt. En gaandeweg krijg je hoe langer hoe meer het idee dat de succesvolle Robert wel heel veel hiaten in zijn “verhalen” heeft.
Wie is eigenlijk Robert? Wat zijn zijn plannen? Waarom zijn er zoveel tegenstrijdigheden in zijn verhalen? En waarom vertrouwt Tim hem niet?

Zwarte golven is gebaseerd op een waargebeurd verhaal maar had voor mij nog iets meer uitgewerkt mogen zijn. De beschrijvingen van de omgeving en de zeebewoners zijn uitmuntend maar aan de karakterbeschrijvingen, voornamelijk die van Julia, en emoties mag er meer detail toegevoegd worden. Dit terzake vond ik het een heel fijn boek om te lezen.

Rating: 3/5

Zwarte golven koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Water
Bol.com
Bookspot.be
Boek-plus.nl
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s