Blogtour·Verfilmd

Special: seriemoordenaars

Top 5 meest gestoorde seriemoordenaars aller tijden

Naar aanleiding van het verschijnen van Dodenstoel van Johan Andersen, spendeer ik graag wat extra aandacht aan de vijf meest gestoorde seriemoordenaars aller tijden.

0000311456_Dodenstoel_0_0

Als seriemoordenaars enkele van de meest gestoorde wezens op aarde zijn, is het dan mogelijk dat sommige seriemoordenaars meer gestoord zijn dan anderen? Het blijkt dat het zeker mogelijk is en de moordenaars op deze lijst bewijzen het. Seksuele overvallen, diefstal, kannibalisme en natuurlijk moord – de volgende 5 mannen zijn de meest gestoorde seriemoordenaars aller tijden.

Ted Bundy

635439_v2Je hoeft geen Amerikaan te zijn of in de jaren 70 geboren zijn om de naam Ted Bundy te kennen. Bundy is gemakkelijk een van de meest gestoorde seriemoordenaars (om nog maar te zwijgen van ontvoerders, verkrachters, inbrekers en necrofielen) aller tijden. Zijn zieke modus operandi omvatte het ontvoeren van zijn vrouwelijke slachtoffers, het verkrachten ervan en het uiteenhalen van hen. Hij hield vaak hun hoofd als souvenier. Voordat hij werd geëxecuteerd in 1989, gaf Bundy toe 30 vrouwen te hebben ontvoerd en vermoord, hoewel dit aantal vrijwel zeker veel hoger ligt.

Andrei Chikatilo

Andrei-Chikatilo-3-e1476634327190Tussen 1978 en 1990 mishandelde, verkrachtte, verminkte en vermoordde de Russische seriemoordenaar Andrei Chikatilo meer dan 50 jonge vrouwen en kinderen. Een van de jongste was negen jaar oud. De gestoorde Chikatilo doodde zijn slachtoffers door op hen in te steken en ze af te slachten. Chikatilo gaf later toe dat hij alleen in staat was om een ​​orgasme te bereiken door vrouwen neer te steken, wat het hem moeilijk maakte om weerstand te bieden aan zijn sterke drang om te doden. Chikatilo kreeg de bijnaam ‘Slagman van Rostov’, de ‘Rode Ripper’ en de ‘Rostov Ripper’. Hoewel hij in totaal 56 wrede moorden bekende, werd hij voor 53 berecht, ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton in 1994.

Jeffrey Dahmer

featured-imageGeen lijst van de meest gestoorde seriemoordenaars zou compleet zijn zonder Jeffrey Dahmer. Dahmer, bekend als de Milwaukee Cannibal, werd uiteindelijk veroordeeld voor het vermoorden van 17 jonge mannen over een periode van 14 jaar. Maar Dahmer heeft ze niet alleen vermoord. Hij heeft ook zijn slachtoffers verkracht, uiteengereten en soms zelfs opgegeten. Tijdens zijn proces gaf Dahmer toe dat hij een gat in de hoofden van zijn slachtoffers had geboord in een poging om hen tot hersenloze seksslavinnen te maken. Hoewel Dahmer zeker zou zijn geëxecuteerd vanwege zijn gestoorde misdaden, werd hij in 1994 in de gevangenis doodgeslagen.

Albert Fish

albertfishfinalWanneer een seriemoordenaar de ‘The Brooklyn Vampire’, ‘The Moon Maniac’, ‘The Werewolf of Wysteria’, ‘The Grey Man’ en ‘The Boogey Man’ wordt genoemd, is het vrijwel zeker dat hij grondig gestoord is. Fish werd berecht en schuldig bevonden aan het verkrachten, doden en kannibaliseren van drie kinderen in de vroege jaren 1900. Hij beweerde echter dat hij meer dan 100 kinderen had vermoord, en pochte zelfs dat hij ‘in elke staat kinderen had’. Vooral gestoord is het feit dat Fish een brief stuurde naar de moeder van een van zijn slachtoffers, de tienjarige Grace Budd. In de brief stond hoe hij het kleine meisje had verleid, gewurgd en daarna in stukken had gesneden om ze gedurende negen dagen op te eten.

John Wayne Gacy

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaEr is gestoord, en dan is er het soort gestoorde die de seriemoordenaar John Wayne Gacy beschrijft. Hij kreeg de bijnaam “Killer Clown” vanwege zijn werk: het vermaak als “Pogo the Clown” op kinderfeestjes en liefdadigheidsevenementen. Gacy werd veroordeeld voor het verkrachten, martelen en vermoorden van 33 tienerjongens gedurende een periode van zes jaar. Hij zou ze naar zijn huis lokken, hen doden door wurging of verstikking, en ze dan begraven op zijn eigendom. Gacy werd in mei 1994 geëxecuteerd.

Films over deze 5 seriemoordenaars:

Ted Bundy: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (Netflix)

Andrei Chikatilo: Ghoul

Jeffrey Dahmer: My friend Dahmer

Albert Fish: Albert Fish: In Sin He Found Salvation

John Wayne Gacy: Gacy

transparent-divider-blood-3.pngInfo over Dodenstoel:

Hij speelt een dodelijk spel, en geeft niet op…
Ex-commando en veiligheidsadviseur Eugène Hamer treft op de Amsterdamse Apollolaan een gruwelijk tafereel aan. Een man hangt aan een touw in de woonkamer, zijn keel doorgesneden. Zijn vrouw ligt dood op bed en in een kledingkast schuilt een jongen die getuige is geweest van deze slachting.
De moordenaar daagt de politie in een brief uit hem op te sporen. Hij verwijst naar een website waarop een elektrische stoel te zien is met daaronder de boodschap: Pas als mijn wraak compleet is, stop ik met moorden…
Samen met Neli Panka, inspecteur bij de afdeling Zware Criminaliteit en gespecialiseerd in de psychologie van seriemoordenaars, opent Hamer de jacht. Het brengt ze op het spoor van een omvangrijk netwerk van drugssmokkel en mensenhandel, die zijn oorsprong blijkt te vinden in voormalig Joegoslavië en de val van Srebrenica…

ISBN 9789402702712 – paperback – 480 pagina’s – Uitgegeven door HarperCollins Holland – Verschenen op 28 mei 2019 – Prijs: 19,99 €

Dodenstoel koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Harpercollins.nl
Bol.com
Bookspot.be
Boek-plus.com
Proxis.com
Bruna.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s