Geen categorie

Recensie: Upgrade

Rémi versie 1.0

Upgrade

Lara Reims

0000300000_Upgrade_0_0
Algemene informatie:

Auteur: Lara Reims
Titel: Upgrade, Rémi versie 1.0
ISBN: 9789082986303
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: fantasy
Aantal pagina’s: 342
Uitgave: hardcover

Over de auteur:

Lara Reims schrijft met uitzicht op Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft.
Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.
Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Over het boek:

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?

Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Leesfragment:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789082986327/PREVIEW/leseprobe-9789082986327.epub

Mijn mening:

Rémi woont samen met zijn ouders, zijn zus Roos en zijn kat Azraël. Meestal is hij alleen terwijl zijn ouders, die wetenschappers zijn, buitenshuis werken.
Hier en daar overhoort hij gesprekken tussen zijn zus en zijn ouders waardoor hij met vragen zit. Maar voordat hij een antwoord op die vragen kan krijgen is er een ontploffing thuis waarbij Rémi als enige overlevende is.
Hierbij wordt hij gered door een mysterieuze man die hem meeneemt naar Creodroom, een futuristisch wetenschappelijk instituut.

Upgrade is het eerste deel rond Rémi en het debuut van Lara Reims. Een verhaal vol technologische hoogstandjes, verteld als een fantasyverhaal. Het liet me een beetje denken aan een mix van een futurische Harry Potter en X-men figuren. Waar ik eerst grote ogen trok toen ik de eerste pagina’s las, kon ik met een gerust hart uitademen want de intro ging maar over een spelletje.

Upgrade is zeer vlot geschreven, vol vermaak en de nodige actie. Het boek zal een breed publiek aanspreken, van jonge tieners tot volwassenen, omwille van het avontuur dat de jonge Rémi aangaat.
Een sterk verhaal en een geslaagd debuut dat uitnodigt tot een volgend deel waar ik met plezier naar uitkijk.

Rating: 4/5

Upgrade, Rémi versie 1.0 koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Hamley Books
Bol.com
Bookspot.be
Boek-plus.com
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s