Recensies

Recensie

Helende sprookjes en gedichten

Het leven bruist eens draken vergruisd

Leine-Laura

9789402250480

Algemene info:

Auteur: Leine-Laura
Titel: Het leven bruist eens draken vergruisd
Illustrator: Messalina Lotigiers
ISBN: 9789402250480
Uitgeverij: Boek-scout
Genre: fantasy/autobiografie
Aantal pagina’s: 196
Uitgave: paperback

Over de auteur:

Leen Dehouwer stond gedurende lange tijd als gepassioneerd onderwijzeres voor de klas. Alles wat creatief is, past bij Leen. Naast schrijven zijn kantklossen, knutselen, bloemschikken en intuïtief schilderen haar hobby’s. Ze snuffelt graag op rommelmarkten en bezorgt tweedehandsspullen met plezier een nieuw leven. Bij al deze bezigheden voelt ze zich op-en-top Leine-Laura. Grootvader noemde haar Leine. En moeke was altijd blij als ‘Laura’ (= de zon) scheen. Dat was normaal, want thuis runden ze een ijsroomfabriek. Leine-Laura is ook een beetje zoals de zon. Ze straalt graag haar energie uit naar de anderen. Overal waar ze komt, aardt ze en laat ze een blijvende indruk na.

Lees alle nieuws over deze auteur/illustrator en dit boek hier.

Over het boek:

Deze creatieve, autobiografisch getinte parel is een pleidooi voor zelfontplooiing. Elk pionnetje van het sprookjesbos speelt zijn rol. In de omgang met hen ontdekt Heidelinde wie ze wezenlijk is. Ze beseft dat ze zich klein houdt en wil weer groeien. Dapper gaat ze de strijd aan. Allerlei lichtwezentjes bieden hulp en wijzen de weg. Prikt ze haar draken aan het zwaard? Licht ze haar toverstaf? Omringt ze zich opnieuw met gelijkgezinden? Sprankelt Heidelinde terug in een mooi bestaan?

Lees en ontdek: Het leven bruist eens draken vergruisd. Voel de magie van zelfexpressie! Proost op een bruisend leven! Tjing Tjing!

De kunstige illustraties zijn van Messalina Lotigiers. Het is de allereerste keer dat ze een boek illustreert en bewust op de voorgrond treedt.

Mijn mening:

Sprookjes en gedichten… die ook nog eens helend werken… dat is de boodschap achter het boek van Leen Dehouwer, aka Leine-Laura. Met een prachtig getekende cover van de hand van Messalina Lotigiers heeft de auteur een mooi verhaal opgetekend met een zwaarwichtige ondertoon.

Bij het leveren van haar boek heb ik een kort gesprek met de auteur gehad en kreeg ik wat achtergrondinformatie over wat haar bewogen had dit boek te schrijven. Ze kwam uit een moeilijke relatie waarbij de man een dominante moeder had. Dit gegeven in het achterhoofd plaatsten de sprookjes en de gedichten in dit boek in een ander daglicht.

Het leven bruist eens draken vergruisd, de titel zegt het allemaal… het leven lacht je toe eens je alle narigheid achter de rug hebt. Daarom zal Leine-Laura ook het helende aspect gebruikt hebben. Sprookjes met een boodschap zonder zwartgallig te zijn maar eerder positief.
Het enige dat me stoorde was de dichtvorm. In een gedicht van pakweg 20 regels kan ik mijn aandacht nog gefocust houden. In een sprookje van een viertal pagina’s raak je snel je aandacht kwijt omdat je naar rijmwoorden op zoek gaat en de kracht van het verhaal mist.
Leine-Laura hanteert ook de Vlaamse taal wat ikzelf altijd een meerwaarde vind. Geen probleem voor onze noorderburen want de auteur heeft er aan gedacht een handig vertaalrubriek aan het einde van het boek er bij te voegen.

De sprookjes worden verlucht door de illustraties van Messalina Lotigiers. Een jonge illustratrice die voor het eerst naar buiten treedt om naam te maken. Sobere maar heel integere aquareltekeningen met een eigen unieke stijl.

Het leven bruist eens draken vergruisd is bedoeld voor een select publiek die graag poëzie leest of levensverhalen. De unieke inslag van Leine-Laura heeft van een autobiografie een eigentijds sprookje met een happy end gemaakt.

Rating: 3,5/5

Het leven bruist eens draken vergruisd koop je bij je favoriete boekhandelaar of online via

Boek-scout
Bol.com
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s