Blogtour·Meer voor vrouwen·Recensies

Blogtour De perfecte moeder

De perfecte moeder

Esther Boek

0000299697_De_Perfecte_Moeder

Algemene info:

Auteur(s): Esther Boek
Titel: De perfecte moeder
ISBN: 9789082893991
Uitgeverij: Hamley Books (Bizzby VOF)
Genre: literaire fictie
Pagina’s: 380
Uitgave: paperback

Over de auteur:

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met Geen kind meer, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers.
Van Geen kind meer zijn al duizenden exemplaren verkocht en is inmiddels de vierde druk verschenen.
Haar debuut werd overladen met lovende kritieken en werd door diverse blogsites uitgeroepen tot het beste of één van de beste boeken van 2017.

Esther woont samen met man en drie zonen in De Betuwe. Naast schrijven, werkt ze in de zorg rondom kinderen.
Je kan Esther ook ontdekken op estherboek.nl

Over het boek:

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.

Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Mijn mening:

Op de cover van De perfecte moeder staan twee vrouwengezichten afgebeeld, ééntje in het licht, eentje in het donker. Dit geeft de perfecte en de duistere kant aan van de twee hoofdpersonages waar het boek over gaat.

Nelleke groeit op in een arbeidersgezin waar drank en misbruik schering en inslag is. Haar ‘ontsnapping’ uit deze wereld is zo snel mogelijk trouwen met de man die haar bezwangerd heeft, Jacob. Hij komt dan weer uit een welgestelde familie waar Nelleke niet echt met open armen ontvangen wordt.
Jacob is veel van huis voor zijn werk en Nelleke zoekt haar vertier in drank waardoor ze haar dochter Helena begint te mishandelen.
Helena is een slim maar schuchter meisje maar haar blauwe plekken blijven niet onopgemerkt. Hierdoor wordt ze uit huis geplaatst.

De perfecte vrouw is een schrijnend verhaal over twee sterke vrouwen die het goede in het vaandel dragen maar door omstandigheden zichzelf in de vernieling helpen. Beide vrouwen zitten in een vicieuze cirkel waaruit ontsnappen praktisch onmogelijk lijkt.

Esther Boek schrijft onomwonden en zeer vlot het verhaal van Nelleke en Helena neer door middel van tijdsprongen. Dit geeft een totaalbeeld vanaf beide vrouwen hun jeugd tot volwassen leeftijd.

De layout is weer prachtig verzorgd door Hamley Books door middel van zeer duidelijke onderscheidingen tussen de hoofdstukken waarbij ze van het klassieke lettertype zijn afgestapt.
Zowel voor Esther Boek als voor de uitgeverij een dikke pluim om een sterk verhaal zo mooi af te werken.

Rating: 5/5

De perfecte moeder koop je bij je favoriete boekhandel of online via

Hamley Books
Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Amazon.nl
Bruna.nl
Libris.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

11 gedachten over “Blogtour De perfecte moeder

  1. Hoi Ingrid

    Ik mag zelf deze week nog in het boek van Esther Boek gaan beginnen en ik ben er echt heel erg benieuwd na. Ik baalde enorm dat ik afgelopen zondag niet naar de boekpresentatie kon gaan. Ben reuze benieuwd naar wat ik er van ga vinden.

    Je hebt er een mooie recensie van gemaakt.

    Liefs, Melanie

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s