Recensies

Recensie: Woordenwolken

Woordenwolken

Winny Ang & Fatinha Ramos

Woordenwolken_Cover_LR

Algemene info:

Auteur(s): Winny Ang
Titel: Woordenwolken
Illustraties: Fatinha Ramos
ISBN: 9789492784056
Uitgeverij: Studio Sesam & EPO Distributie
Genre: prentenboek +4
Pagina’s: 26
Uitgave: hardcover
Prijs: 14,95 €

Over de auteur:

Schrijfster Winny Ang heeft Chinees-Indonesische-Belgische wortels; ze bouwt een brug tussen haar liefde voor haar vak van kinder- en jeugdpsychiater en haar passie voor (kinder)verhalen.

Fatinha Ramos heeft Portugese roots, illustreerde verschillende kinderboeken en ontving internationale prijzen. Haar unieke en herkenbare stijl neemt je mee op reis door een magische droomwereld. Eerder werkten ze samen aan het Sesam-verhaal Op zoek naar Yori.

Over het boek:

Woordenwolken vertelt het verhaal van Reni, een meisje met veel verhalen in haar hoofd. De woorden zweven in kleine en grote bellen in haar hoofd. Maar de woordbellen zitten vast in de kronkels van haar woordenbuis.

‘Slik eens’, zegt mama. ‘Glij naar beneden met je woordbellen op schoot’, stelt haar vriendin Sarah voor. Dat durft Reni niet. Samen met dokter Uil en haar beste vrienden, Sarah en Harun, zoekt Reni een uitweg want ze wil dapper zijn. Van de dokter krijgt ze een hoofdlampje om haar woordbuis te verkennen. Ze maakt een plan en ze daalt af in haar woordenbuis. Ze ontdekt dat trucjes helpen zodat de woordbellen makkelijker naar buiten komen en ze korte zinnetjes durft zeggen.

Woordenwolken kwam er op vraag van de Vereniging Selectief Mutisme vzw dankzij crowdfunding. Selectief mutisme is een (sociale) angststoornis waarbij kinderen in bepaalde situaties, soms jarenlang, niet praten. Ze willen wel praten maar kunnen en durven het niet. De stoornis komt meestal tussen het derde en vijfde levensjaar tot uiting.

Mijn mening:

Woordenwolken is een vrij uniek prentenboek. Het verhaal dat het vertelt gaat over een meisje dat niet spreekt. Niet omdat ze het niet wil, maar de woorden geraken niet naar buiten. Op een speelse wijze heeft auteur Winny Ang, die in het dagelijkse leven kinderpsychiater is, een mogelijke oplossing.

Vrij surrealistisch geschreven in volwassen ogen, maar in kinderbewoordingen klinkt het allemaal heel aannemelijk.
Waar Woordenwolken eerst een trieste ondertoon heeft, wordt het verhaal vrolijker naar het einde toe.

Als je maar wil geraak je met de steun van familie en vrienden overal… zelfs met je woordenwolken.

Wens je meer te weten over mutisme, bezoek dan zeker de site van Studio Sesam
Studio SESAM wil culturele en sociale diversiteit meer zichtbaar maken. Ze sensibiliseren organisaties, creëren een platform van creatieve talenten en delen hun inzichten en methodieken.

Rating: 4,5/5

Woordenwolken koop je bij je favoriete boekhandel of online via

Epo.be
Studio Sesam
Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s