Leesfragment·Recensies

Recensie: Een tweede kans voor Jazz

Een tweede kans voor Jazz

Simone Luijten

0000300401_Een_tweede_kans_voor_Jazz

Algemene info:

Auteur(s): Simone Luijten
Titel: Een tweede kans voor Jazz
ISBN: 9789047204749
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: feelgood roman
Pagina’s: 80
Uitgave: ebook by Loft Books

Over de auteur(s):

Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de HvA. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Momenteel woont ze samen met haar vriend Marc en hun hond Benji in Ermelo.

Over het boek:

In het ontroerende Een tweede kans voor Jazz van Simone Luijten werkt Lisa als vrijwilliger elke zaterdag in een asiel. Ze houdt van honden, maar haar huis is te klein om er zelf eentje te hebben. Dus schrobt ze elke week de hokken en maakt ze een wandeling met de beesten. Hond Jazz heeft een speciaal plekje in haar hart, want ze is er al een tijdje en ze is oud. Niemand wil haar hebben.
De honden zijn niet de enige reden dat Lisa wekelijks in het asiel te vinden is. Dierenarts Richard is een aantrekkelijke man, en nog single ook. Zelfs Jazz lijkt dol op hem. Als er een puppy wordt achtergelaten, breng dat Lisa en Richard dichter bij elkaar. En het is een kans om Jazz’ leven wat op te fleuren. Of zal ze toch een baasje krijgen? Uiteindelijk hoopt iedereen met de juiste persoon mee naar huis te gaan!

Leesfragment:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047204749/PREVIEW/9789047204749_preview.epub

Mijn mening:

Zodra je begint te lezen voel je je verbonden met Lisa. In het weekend is zij vrijwilligster in het asiel waar Jazz, een negenjarig hondje zonder ras, verblijft.
Terwijl je leest voel je dezelfde irritatie zodra iemand Jazz bestempelt als te lelijk of te oud om geadopteerd te worden. Tegelijkertijd gniffel je ongestoord mee als diezelfde poepsjieke dame over een vieze emmer struikelt.

Buiten de vaste medewerkers loopt er ook geregeld dierenarts Richard en zijn assitent Jelle rond in het asiel. En laat Lisa nu juist stilletjes een crush hebben voor Richard.
Jazz krijgt gezelschap van Saar, een pup die achtergelaten werd in het bos. Hierdoor wordt het leven voor Jazz een stuk aangenamer. Maar dan komt de dag dat Saar wordt geadopteerd…

In Een tweede kans voor Jazz voel je nogmaals de liefde voor huisdieren waar de auteur zo vol van is. Evenals in Een puppy voor kerst is dit sterk aanwezig. Buiten het feit dat Simon Luijten zeer vlot de pen hanteert, kan ze humor en romantiek goed versmelten.
Een tweede kans voor Jazz is een ware aanrader voor ieder die een hart voor dieren heeft.

Rating: 3/5

Een tweede kans voor Jazz koop je online bij

Bol.com
Proxis.com
Bookspot.be
Boekenwereld.com
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s