Actualiteit

Schrijfwedstrijd

Write Now! op zoek naar
jong schrijftalent

246cad8f-bf02-4ba3-a7de-4b40f0118e0e

Het startschot voor schrijfwedstrijd Write Now! 2019 is gelost. Tot 1 april sturen jongeren van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen hun teksten in om een felbegeerde plek in de finale te bemachtigen en zo hun kans op doorbreken te vergroten.

Meedoen

Write Now! is de grootste wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Alle genres – verhalen, gedichten, columns, geschreven spoken word, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot en met 31 maart 2019 via writenow.nu.

Voorronden en finale

Na de deadline worden alle deelnemers ingedeeld bij tien regionale voorronden, die in april en mei plaatsvinden. Om hun schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen, kunnen deelnemers voorafgaand aan de prijsuitreiking in hun regio een gratis workshop van een jonge schrijver volgen. Per voorronde zijn er drie prijzen te vergeven: € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. Wie een van de voorronden wint, verwerft bovendien een plek in de finale op 30 juni in Rotterdam. Naast de winnaars van de voorronden plaatsen uiteindelijk nog vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale.

Prijzenpakket

De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar ontvangt een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket, beide ter beschikking gesteld door Libris Boekhandels. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een schrijfworkshop en een coachingsgesprek met een redacteur.

Successen

Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Marijn Sikken, Lize Spit, Maartje Wortel en Niña Weijers, van wie de boeken de afgelopen jaren allen een plek innamen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s