In the spotlight

Boek in de kijker

Historisch roman over de 80-jarige Oorlog

De erfenis van De Grote Geus

Jaap van de Wal

0000279662_de_erfenis_van_de_grote_geus

Over de auteur(s):

Jaap van de Wal is schrijver van historische romans. De beste stuurlui staan in zijn boeken aan boord. In De erfenis van De Grote Geus neemt hij de lezer mee op een spannende zoektocht naar de intriges achter de Tachtigjarige Oorlog en het ontstaan van Nederland. Over mannen van staal en schepen van hout.

Over het boek:

Amsterdam, 1567. De grond wordt steeds heter onder de voeten van ijzerhandelaar Lenaert de Graeff. Sinds enkele weken mag hij adjudant zijn van de tot kapitein-generaal benoemde Van Brederode, maar het leger van Alvarez stampt richting de stad en de rijkste man van de Lage Landen moet in veiligheid worden gebracht.

De opstand die Van Brederode is begonnen moet worden voortgezet, maar niet veel later komt de Bloedraad bijeen om diens bezittingen verbeurd te verklaren. Nu zit er niets anders meer op dan te vluchten.

Die Haghe, 1574. Zeven jaar van oorlog later keert geuzenkapitein Jack van Rijn terug van het Leidens ontzet om op het binnenhof te worden ontboden voor een opdracht van de prins van Oranje. De opstand loopt op haar laatste benen sinds de watergeuzen tot in het hart van Holland zijn teruggedrongen en Jack moet een tijdens het begin van de gevechten verdwenen ijzerhandelaar op gaan sporen. De Amsterdammer schijnt de beheerder te zijn van de erfenis van De Grote Geus.

Terwijl de Spaanse generaal Romero verder oprukt blijkt tijdens de zoektocht dat niets is wat het lijkt en de geuzenkapitein raakt steeds verder betrokken in een machtsspel om de leiding van de opstand. Tot een confrontatie niet langer te vermijden is en de hel opnieuw losbreekt.

De erfenis van De Grote Geus is het vervolg van Jaap van de Wal’s spannende debuutroman In naam van Oranje, waarin kapitein Jack van Rijn voor de eerste keer zijn opwachting maakte.

ISBN 9789462493322 – genaaid gebrocheerd – 576 pagina’s – historische fictie – Uitgegeven door Walburgpers – Verschenen op 26 november 2018 – Prijs: 24,50 €

De erfenis van De Grote Geus koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Walburgpers.nl
Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s