In the spotlight

Juist verschenen

Mea Culpa

Edzard Mik

0000290092_Mea_culpa

Edzard Mik (1960) schreef negen romans, waarvan Goede tijden en Mont Blanc op de longlist van de Libris Literatuur Prijs stonden. In 2017 verscheen zijn alom geprezen verhalenbundel Tussen ergens en nergens.

Waarvoor zijn we verantwoordelijk in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen?

Ik keek naar Sybil en vroeg me af of ze in dezelfde afgrond staarde. Het kon niet anders of het duizelde haar zoals het mij duizelde. Ze had niets gedaan maar alles gezien, aangelicht door straatlantaarns had die opeenvolging van gebeurtenissen zich voor haar ogen afgespeeld, van ons allen wist zij nog het beste wat er was gebeurd, dubieus voorrecht van de getuige.

In zijn jeugd is de zoon van de officier van justitie, Marten Landman, bevriend met de Turkse arbeiderszoon Erol. Hij raakt betrokken bij een vechtpartij tussen twee Turkse families, waardoor een jongen invalide wordt. Als Marten in gezelschap van Sybil, zijn eerste liefde en inmiddels echtgenote van Erol, met een speciale missie terugkeert naar de stad waarin hij opgroeide, ontdekt hij hoezeer de vechtpartij zijn leven heeft getekend. Een antwoord op de vraag wat er toen gebeurde kan hij niet langer uit de weg gaan.

ISBN 9789021407043 – paperback – 200 pagina’s – literaire roman – Uitgegeven door Uitgeverij Querido – Verschijnt 3 januari 2019 – Prijs: 18,99 € – ook als ebook verkrijgbaar à 11,99 €

Mea Culpa koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Libris.nl
Blz.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s