Geen categorie·Recensies

Recensie: A little bite of Beddington

A little bite of Beddington

Jean Beddington

0000292248_A_little_bite_of_Beddington

Algemene info:

Auteur(s): Jean Beddington
Titel: A little bite of Beddington
ISBN: 9789038806297
Uitgeverij: Nijgh Cuisine (Nijgh & Van Ditmar)
Genre: culinaire non-fictie
Pagina’s: 176
Uitgave: hardcover

Over de auteur(s):

Jean Beddington is een Britse chef-kok bekend van het fameuze restaurant Beddington’s in Amsterdam, dat in 2013 de deuren sloot. Jarenlang heeft zij daar culinaire liefhebbers verwend met haar originele kookstijl, gebaseerd op haar unieke kennis van mondiale keukens. Jean heeft onder andere een opleiding genoten in de traditionele boeddhistische Japanse keuken waarin het onder meer draait om pure smaken en fraaie vormgeving.

Over het boek:

A Little Bite of Beddington is het resultaat van Jean Beddingtons culinaire ervaring en de fantasie waarmee zij in de loop der jaren honderden hapjes, snacks, amuses, tapas, fingerfood en canapés heeft bedacht. De selectie van vijftig creatieve bites die Jean Beddington voor dit boek maakte, legt de nadruk op smaak en gemakkelijke bereiding.

In de hoofdstukken Koud, Stoom, Pan, Frituren en Oven presenteert Jean feestelijke hapjes met aantrekkelijke vormen en kleuren die je zelf kunt maken. Met de duidelijke recepturen kun je simpel aan de slag en verras je je gasten gegarandeerd.

Mijn mening:

De feestdagen zijn volop bezig en voor diegenen die graag zelf in de keuken staan in plaats van een traiteur te bestellen, kunnen soms wel wat inspiratie of tips gebruiken.

In het boek A little bite of Beddington geeft de auteur, Jean Beddington, tips en recepten om de beste hapjes te serveren.
Met een kort voorwoord waar ze opteert voor “bites” in plaats van hapjes die gesneden of gelepeld moeten worden, de hoeveelheid hapjes per persoon die je moet/kan voorzien en wanneer je kiest voor hapjes in plaats voor een buffet ben je al startklaar om de beste hapjes op tafel te brengen.

Party tips, koude hapjes, kleine gerechten uit de oven, de pan of de frituur, gestoomde hapjes maar zeker niet te vergeten de basis die je nodig hebt om al dat lekkers tot een geslaagd geheel te maken komen allemaal aan bod in dit kookboek.
Als toemaatje geeft de auteur enkele QR-codes zodat je van bepaalde gerechten het filmpje kan bekijken.

Laat nu al dat volk maar binnenstromen, van de hapjes en de gezelligheid ben je reeds verzekerd!

Rating: 4/5

A little bite of Beddington koop je bij je favoriete boekhandelaar of via

Bol.com
Proxis.com
Bookspot.be
Boekenwereld.com
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s