Leesfragment·Recensies

Recensie: Van Chanel naar flanel

Van Chanel naar flanel

Marijke Vos

0000291500_Van_Chanel_naar_flanel

Algemene info:

Auteur(s): Marijke Vos
Titel: Van Chanel naar flanel
ISBN: 9789047204695
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: feelgoodroman
Pagina’s: 185
Uitgave: ebook by Loft Books

Over de auteur(s):

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze studeerde sociaalpedagogische hulpverlening in Nijmegen en werkt al jaren als hulpverlener in de zorg. Daarnaast is ze freelance copywriter. Eerder verscheen van haar de roman Ik kom je halen.
Naast haar passie voor schrijven, is Marijke boeknerd, schoenverslaafd (wat serieuze vormen aanneemt) en wijnfanaat. Ze houdt van uitslapen, boeken aaien, Downton Abbey en The Big Bang Theory.

Over het boek:

Van Chanel naar flanel is de heerlijke nieuwe feelgoodroman van Marijke Vos, auteur van Ik kom je halen!, over een jonge vrouw die haar rijke verloofde voor het altaar in de steek laat en halsoverkop naar Canada vlucht. Voor de lezers van Sophie Kinsella en Jill Mansell.

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada.
Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Inkijkexemplaar:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047204695/PREVIEW/9789047204695_preview.epub

Mijn mening:

Van Chanel naar Flanel neigt naar een Nora Roberts-verhaal. Romantiek, mysterie, spanning… ja zelfs moord, alles zit er in verweven.

Jennifer ontvlucht Nederland nadat ze haar verloofde, die haar bedrogen heeft, voor het altaar laat staan. In Canada woont nog een oom van haar en zonder dralen vertrekt ze. Daar aangekomen is haar oom toch niet meer diegene die ze zich kan herinneren en neemt ze haar intrek in het enige motel dat er is.
Jennifer wordt onmiddellijk aanvaardt in het dorp en nadat ze een baantje heeft gevonden op de plaatselijke krant komt ze snel op het spoor van rare dingen die er gebeuren.

Van Chanel naar flanel, de titel zegt al heel veel, is een zeer vlot en leuk geschreven boek waarbij je je onmiddellijk in het koude Canada waant en heerlijk onder een fleecedeken kruipt om dit boek te lezen.
Waar het boek in het eerste opzicht een zoveelste stationroman is, verdwijnt deze vergelijking even snel zodra er buiten de romantiek ook nog mysterie toegevoegd wordt.

Rating: 4/5

Van Chanel naar flanel koop je online bij

Bol.com
Proxis.com
Bookspot.be
Boekenwereld.com
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s