Leesfragment·Recensies

Recensie: Kerstmis vier je thuis

Kerstmis vier je thuis

Tineke Beishuizen

0000291499_Kerstmis_vier_je_thuis

Algemene info:

Auteur(s): Tineke Beishuizen
Titel: Kerstmis vier je thuis
ISBN: 9789047204671
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: korte verhalen
Pagina’s: 50
Uitgave: ebook by Loft Books

Over de auteur(s):

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 met de thriller Als zand door mijn vingers, die meteen een bestseller werd. Ook haar daaropvolgende boeken kwamen in De Bestseller 60 terecht, zoals Wat doen we met Fred? en Schaduwtuin. Ze schrijft al jaren diverse columns voor Libelle.

Over het boek:

Deze drie feelgoodverhalen van Tineke Beishuizen geven glans aan de feestdagen. De perfecte roman voor wanneer het buiten schemert en de lichtjes in de kerstboom schitteren.

Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland.

Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden?

Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

Inkijkexemplaar:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047204671/PREVIEW/9789047204671_preview.epub

Mijn mening:

Kerstmis vier je thuis van Tineke Beishuizen zijn drie korte verhalen die rechtstreeks de kerst in huis brengen.

Het eerste verhaal gaat over Magda die na het overlijden van haar echtgenoot toch nog graag de touwtjes in handen heeft en haar 3 kinderen (met aanhang) graag rond zich heeft. Alle drie hebben ze hun eigen zorgen die ze graag voor hun moeder wegstoppen.

In O Dennenboom maken we de kennismaking tussen Lennie en Bob mee. Waar ze elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf lopen, raken ze elkaar even snel weer kwijt door iets banaals.

In Het kerstkind zijn Jaap en Dorien niet van plan om dit jaar kerst te vieren aangezien hun kinderen dit jaar in het buitenland zitten. Waarom zouden ze dan een feest moeten houden? Maar toch denkt Dorien er anders over en al goed ook want op kerstavond staat er een koppel met autopech op hun stoep.

Drie korte maar zeer duidelijk geschreven verhalen worden verteld in Kerstmis vier je thuis.
Drie verhalen waarin je de sfeer van kerst kan voelen en zelfs al was je niet van plan om je huis te versieren, toch geven deze verhalen je zin om het toch te doen.
Kerstmis is toch een periode van samenhorigheid, warmte en gezelligheid en dan mag het wel ietsje meer zijn.

Rating: 3/5

Kerstmis vier je thuis koop je online bij

Bol.com
Proxis.com
Bookspot.be
Boekenwereld.com
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s