Leesfragment·Recensies

Recensie: Een puppy voor kerst

Een puppy voor kerst

Simone Luijten

0000291498_Een_puppy_voor_kerst

Algemene info:

Auteur(s): Simone Luijten
Titel: Een puppy voor kerst
ISBN: 9789047204664
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: feelgood roman
Pagina’s: 82
Uitgave: ebook by Loft Books

Over de auteur(s):

Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de HvA. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Momenteel woont ze samen met haar vriend Marc en hun hond Benji in Ermelo. Een puppy voor kerst is haar eerste gepubliceerde verhaal.

Over het boek:

In het hartverwarmende Een puppy voor kerst van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy.

Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

Leesfragment:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047204664/PREVIEW/9789047204664_preview.epub

Mijn mening:

Monique is door haar echtgenoot bedrogen en ze moet van nul terug beginnen met haar twee kinderen Tom en Sofie. Ze kan tijdelijk terecht bij haar zus die nog wel een zolderverdieping boven haar winkel leeg heeft staan.
Met de moed der wanhoop begint ze hier een eigen stekje te maken met de middelen die ze heeft. Maar voor sommige zaken heeft ze wel mannenkracht nodig en daar komt Matthieu dan in het verhaal.
Wanneer Monique denkt dat alles een beetje de goede kant op gaat, heeft haar ex-man spijt van zijn daden en staat terug op haar stoep…

Een puppy voor kerst is een zalig boek dat lekker wegleest. Vlot en beeldend geschreven. Een verhaal waarvoor je je lekker opkrult in de zetel en een heerlijke tas warme chocomelk erbij neemt. Meer hoeft een feelgoodroman niet te doen.

Rating: 3/5

Een puppy voor kerst koop je online bij

Bol.com
Proxis.com
Bookspot.be
Boekenwereld.com
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s