Actualiteit·In the spotlight

Boekenbeursnieuws #2

Uitgeverij in de kijker:

Baeckens Books

BB
Over de uitgeverij:

Bij Baeckens Books mag het allemaal wel wat gekker. Een beetje fantasie hier, wat grappige tekeningen daar… Zij vinden het vooral belangrijk dat boeken plezier brengen! En dat kan alleen maar met de juiste dosis humor, toch?

Baeckens Books is het overkoepelende bedrijf achter verschillende grote en kleine fondsen, waarvan Bakermat ongetwijfeld het bekendste is. Daarnaast is er nog Giraf, Smiley, Fantoom en HipHip!

Sinds de oprichting in 2004 streeft Baeckens Books vooral naar meer plezier; meer plezier bij de kinderen tijdens het lezen, maar ook bij ouders tijdens het voorlezen én bij leerkrachten tijdens het leren. Binnen hun breed aanbod stellen ze leesplezier altijd voorop!
Betekent dit dat Baeckens Books nooit serieus kan zijn? Zeer zeker niet! Ze vinden het net erg belangrijk om ‘moeilijke’ onderwerpen bespreekbaar te maken. Ouders en leerkrachten kunnen hun boeken gebruiken om bepaalde thema’s thuis of in de klas aan te kaarten, op zo’n manier dat kinderen dit kunnen vertalen naar hun eigen leefwereld. Zo is het allemaal iets minder stijf, en steken ze er veel meer van op!

Baeckens Books is te vinden in hal 1, op stand 101/102 op de Boekenbeurs. Je herkent hen aan Geronimo Stilton.
Voor een volledig overzicht van alle activiteiten en signeersessies, neem je best hier even een kijkje.

Over hun fondsen:

Giraf Books
giraf_books_logo-1-512x293Giraf Books is hun jongste spruit. Bij dit kleurrijke fonds vind je de meest originele boeken! Van pop-upboeken tot voelboeken… Niets is te gek! Ideaal voor lezers van 0 tot 5 jaar (alhoewel volwassenen hier stiekem ook van genieten).

 

Bakermat
bakermat_logo-1Bakermat is ongetwijfeld het bekendste fonds van Baeckens Books. Het is over de jaren heen een echt kwaliteitslabel voor kinder- en jeugdboeken geworden. Je vindt er leuke prentenboeken, leesboeken en non-fictie. Lezers van 6 tot 12 jaar vinden hier vast en zeker hun ding!

HipHip
hiphip_logo-1-512x293Bij HipHip vind je origineel en kleurrijk materiaal om al spelend te leren: rekenen, tellen, kleuren, woordenschat… Dankzij HipHip worden deze dingen een makkie! De boeken zijn geschikt voor zowel thuis als in de klas.

 

Fantoom
fantoom-logo-512x293Onder Fantoom vallen de spannendste young adultverhalen, zoals bijvoorbeeld de bloedstollende jeugdreeks Warrior Cats van Erin Hunter. Heb je zin in meeslepende fantasy-verhalen? Neem dan zeker een kijkje bij Fantoom!

 

 

Smiley World
logo-Smiley-worldEn dan kom je bij het knotsgekke fonds waar alles om draait… Smiley World! Naast krankzinnige zoekboeken en hilarische moppenboeken vind je hier zelfs leesboeken. Uiteraard met de meest doldwaze avonturen ooit!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s