Geen categorie·Recensies

Jeugdboekenweek 2018

Maak spaghetti met
de Smoezels

E. Dietl, B. Iland-Olschewski, S. Stickel

0000273291_Maak_spaghetti_met_de_Smoezels
Algemene info:

Auteur(s): Erhard Dietl, Barbara Iland-Olschewski
Titel: Maak spaghetti met de Smoezels
Originele titel: Die Olchis – Olchi-Opa kocht Spaghetti
Illustraties: Erhard Dietl, Stephanie Stickel
ISBN: 9789051166538
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Genre: prentenboek
Pagina’s: 48
Uitgave: hardcover

Over de auteur(s):

Erhard Dietl is in 1953 geboren in Regensburg (Duitsland). Sinds 1986 heeft hij ongeveer vijftig boeken gemaakt, die wereldwijd naar vele talen zijn vertaald. De serie rondom De Smoezels is het meest populair en heeft bij Duitse kinderen een cultstatus. Zijn boeken zijn met verschillende prijzen bekroond en er zijn vele tentoonstellingen geweest met zijn werk. Erhard is naast schrijver en illustrator ook nog eens als musicus en singer-songwriter actief. Op dit moment woont hij in München.

Van Erhard Dietl verschenen bij De Vier Windstreken verschillende boeken in de serie rondom De Smoezels.

Over het boek:

Durf jij dit te proeven?

Opa Smoezel heeft zin om eens uitgebreid te koken voor de Smoezelkinderen. Hij maakt het gerecht dat hij bereidde voor de kookwedstrijd waaraan hij jaren geleden meedeed. Zijn tegenstandster gaf de kikkerjury spaghetti met basilicumsaus. Bah! Opa Smoezel maakte schoenveterspaghetti met groene schimmelzwamsaus. Wie zou er hebben gewonnen?

Met achterin smoezelige recepten voor keukenprinsen en -prinsessen!

Mijn mening:

Dit is een Smoezel:

dav

En hier houden de Smoezels van:

dav

Met deze definitie kan je je al inbeelden dat de Smoezels niet de meest properste wezentjes zijn die er rondlopen. Zoals ze in België zeggen, hoe vettiger, hoe prettiger. Dat vinden ze van zichzelf dus ook.

In dit nieuwe avontuur van de Smoezels zijn de Smoezeltweeling op bezoek bij Opa… en ze hebben honger. Opa Smoezel springt in actie met zijn roestige kachel en terwijl hij allerlei vieze dingen bij elkaar voegt vertelt hij over de keer dat hij mee deed aan een kookwedstrijd.

Zoals iedereen weet zijn kinderen verzot op vieze verhaaltjes. Zolang het over snot en scheetjes gaat, liggen ze krom. De auteurs van de Smoezels hebben dit natuurlijk goed bekeken en zijn met de Smoezels-serie op de proppen gekomen.

Maak spaghetti met de Smoezels is het nieuwste verhaal. Als voorleesboek of als je kind of kleinkind zelf al kan lezen, gaat dit boek in een no time gelezen worden én de kindjes gaan er veel plezier aan beleven. Zelfs ik als volwassene vond het een heel leuk verhaal. Alleen hopen dat er geen ukkepukjes het in hun hoofd halen het recept van Opa Smoezel uit te proberen want dat gaat zwaar op de maag vallen.

Rating: 4/5

Maak spaghetti met de Smoezels koop je bij je lokale boekhandel of bij

De Vier Windstreken
Bol.com
Youbedo.com
Proxis.com
Bookspot.be
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Kinderboeken algemeen lancering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s