Leesfragment·Recensies

Recensie: Preta

Preta

Sterre Carron

0000268579_Preta
Algemene info:

Auteur: Sterre Carron
Titel: Rani Diaz #10 – Preta
ISBN: 9789492934055
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Genre: psychologische thriller
Pagina’s: 328
Uitgave: paperback

Over de auteur(s):

Sterre Carron studeerde tropische geneeskunde aan het Tropisch Instituut in Antwerpen. Ze werkte in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen, heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en specialiseerde zich in oosterse spiritualiteit.

In 2013 debuteerde ze met haar thriller Mara, waarmee hoofdinspecteur van de gerechtelijke politie Rani Diaz haar intrede deed in de Nederlandstalige misdaadliteratuur.

In de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta en Puta. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht.

Over het boek:

Een thriller voor wie van nagelbijtend spannend houdt!

Wanneer de zeventienjarige Sammy na een avondje stappen niet thuiskomt, bellen haar ouders ongerust de politie. De volgende dag wordt Sammy dood teruggevonden in een maisveld. Ze is vermoord. Al snel komt haar adoptiebroer Tristan in beeld. Was hij op de hoogte van Sammy’s geheim?

Ondertussen maakt de stad zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partij Recht Voor de Raap lijkt hard op een klinkende overwinning af te stevenen. Zijn de dagen van de meerderheidspartijen geteld?

Aan hoofdinspecteur Rani Diaz de taak om de moordzaak op te lossen. Tot overmaat van ramp is er iets vreemds aan de hand met haar collega Bert Simons. De spanning in het team loopt hoog op. Lukt het Rani om alles in goede banen te leiden?

Leesexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=2E2D2865521443984EE9D0DEF108ACCB

Mijn mening:

Preta is ondertussen het tiende deel in de Rani Diaz-reeks die ontsproten is aan Sterre Carrons brein.

Na een avondje stappen wordt het levenloze lichaam van Sammy teruggevonden in een maïsveld. Hierbij komt Sammy’s adoptiebroer Tristan in het vizier.
Niet veel later valt er een volgend slachtoffer en probeert Rani Diaz en haar team de rode draad in deze twee afgrijselijke moorden te vinden.
Ondertussen beschrijft Sterre Carron de verkiezingsperikelen die momenteel in de stad woeden.

En dit is toch iets totaal anders dan in haar andere boeken, dus het was voor mij een beetje aanpassen omdat ik niet direct de link kon leggen. Maar zoals steeds past alles naadloos in elkaar.

De Rani Diaz-reeks is niet geschikt voor teergevoelige zieltjes zoals we reeds van deze auteur gewoon zijn. Maar zouden we het anders willen? Nee, hoegenaamd niet, want iedere fan van deze reeks likt zijn vingers reeds af als er een nieuwe aankondiging is van een volgend boek.
Steeds nagelbijtend maar ook psychologisch onder de huid kruipend schrijft Sterre haar diepste en donkerste fantasieën van zich af wat steeds resulteert in een nieuwe topthriller.

Rating: 4/5

Preta koop je bij je lokale boekhandel of bij

Bol.com
Youbedo.com
Witsand.be
Bookspot.be
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
ReadShop.nl
Standaardboekhandel.be

Kinderboeken algemeen lancering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s