Geen categorie

Recensie: Het Pilgrim Fathers-complot

Het Pilgrim Fathers-complot

Jeroen Windmeijer

0000278568_Het_Pilgrim_Fathers-complot
Algemene info:

Auteur: Jeroen Windmeijer
Titel: Het Pilgrim Fathers-complot
ISBN: 9789402701623
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Genre: literaire thriller
Pagina’s: 496
Uitgave: paperback

Over de auteur(s):

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) schrijft thrillers waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Zijn eerste boek werd door pers en boekhandel met open armen ontvangen; in Leiden, en ver daarbuiten. Met Het Pauluslabyrint vestigt hij zich definitief als grootse verhalenverteller. Zijn thrillers zijn plotdriven, superslim en ontzettend origineel.

Over het boek:

Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Ontzettend goed. Puur vertelplezier gepaard met groot vakmanschap. – Maarten ’t Hart

Een intelligente intrige met meer respect voor religie en subtieler dan De Da Vinci Code. – ****Vrij Nederland

Spannend en tot in detail herkenbaar. – Alexander Pechtold

Leesexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=0EADA6D59E4F6B258F4C51F0379A7D07

Mijn mening:

Het Pilgrim Fathers-complot is het derde deel in de Leidse trilogie van Jeroen Windmeijer. Je hoeft er niet persé de vorige delen voor gelezen te hebben om het verhaal te kunnen volgen. Voor mij was dit ook een eerste kennismaking.

Tijdens een open avond van de Leidse vrijmetselaarsloge wordt Coen Zoutman vermoord aangetroffen door Peter de Haan en zijn vriendin. Hierbij roepen ze de hulp in van rechercheur Rijsbergen en zijn partner Van de Kooij.

Al snel word je in een verhaal gezogen dat bol staat van intriges, complottheorieën, humor, romantiek, spanning maar bovenal een verhaal dat de juiste maat weet te houden tussen feit en fictie.

Het Pilgrim Fathers-complot is een intrigerende thriller, gebaseerd op een eeuwenoude gemeenschap, de Pilgrim Fathers. Niet alles was “peis en vree” en heel wat van hun veronderstellingen hebben nu nog een weerslag op de maatschappij.

Met recht en rede wordt de auteur in één adem genoemd met Dan Brown. Beide kennen het geheim om geschiedenis te verweven met een verhaal waar je tijdens en na het lezen onmiddellijk de waarheid gaat googelen. Want wat als het waar is wat ze schrijven? Hoe ga je er mee om? Hoe beïnvloedt dit je denken?

Het Pilgrim Fathers-complot was een zeer aangename kennismaking met deze auteur waarvan ik zeker de andere boeken ook ga lezen. En voor mijn part mag dit boek zeker vertaald worden want het is zeker bestseller-voer.

Ontdek alle mysterieuze plekken uit Het Pilgrim Fathers-complot in Leiden

Wandeling.023-1806-174-Windmeijer-route-Leiden-e1530015899767

Download hier de uitgebreide stadswandeling.

Rating: 4,5/5

Het Pilgrim Fathers-complot koop je bij je lokale boekhandel of bij

Bol.com
Youbedo.com
Harlequin.nl
Bookspot.be
Libris.nl
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
TheReadShop.nl
Standaardboekhandel.be

Kinderboeken algemeen lancering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s