Recensies

Recensie: Zwoele ritmes

Zwoele ritmes

Claudia Vanzegbroeck

0000250891_Zwoele_ritmes
Algemene info:

Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Titel: Zwoele ritmes
ISBN: 9789051799736
Uitgeverij: Gopher
Genre: chicklit
Pagina’s: 294
Uitgave: ebook

Over de auteur(s):

Op jonge leeftijd startte Claudia Vanzegbroeck met een klassieke balletopleiding en sindsdien heeft het dansen haar nooit meer losgelaten. Vol overgave begon zij zich uit te leven in jazzballet, hiphop, salsa en stijldansen.

Intussen droomde Claudia ervan om een boek te schrijven. Dankzij haar rijke fantasie had ze nooit gebrek aan inspiratie. Gesteund door tal van schrijfopleidingen heeft Claudia uiteindelijk in 2017 haar droom kunnen verwezenlijken met Zwoele ritmes, een roman waarin twee grote passies samenvloeien.

Over het boek:

Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt ze haar verloofde Jason met een ander. Diep geschokt belandt Tara algauw in een burn-out. Ze verliest haar flat en haar job en beseft dat ze er nu alleen voor staat.

Miguel, een gepassioneerde popster met Puerto Ricaanse roots, moedigt haar aan om de dromen die ze altijd heeft genegeerd waar te maken. Zal Tara hierin slagen en uiteindelijk weer geluk in haar leven vinden?

Mijn mening:

Op vraag van de auteur heb ik Zwoele ritmes gelezen. Normaal kom ik niet toe aan een luchtig boek maar na enkele literaire debuten had ik hier wel even zin in.

Tara is een alledaags meisje, gelukkig in haar relatie en haar job en aftellend naar haar huwelijk. Tijdens een avondje uit bij vrienden krijgt ze de verrassing van haar leven als ze haar vriend betrapt op een slippertje met een andere vrouw.
Ze is hier het hart van in en besluit de goede raad van haar vriendin aan te nemen en een nieuw leven te beginnen in Miami. Niet alleen een nieuwe job biedt zich aan maar ook de prille vriendschap met Miguel krijgt meer diepgang en Tara neemt zelfs de liefde voor dansen terug op.

Een leuk verhaal maar heel voorspelbaar. Spijtig genoeg zat er niet echt diepgang in het verhaal alhoewel de personages goed beschreven waren. De auteur schrijft beeldend en vlot, met oog voor detail.

Rating: 3/5

Zwoele ritmes koop je bij je lokale boekhandel of bij

Bol.com
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Libris.nl
Paagman.nl
Bookspot.be
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s