Leesfragment·Recensies

Recensie

Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Het meisje in het ijs

Robert Bryndza

0000255658_Het_meisje_in_het_ijs

Algemene info:

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Het meisje in het ijs
Originele titel: The girl in the ice
Vertaald door: Willeke Lempens
ISBN: 9789022582022
Uitgeverij: Boekerij
Genre: thriller
Pagina’s: 272
Uitgave: ebook

Over de auteur:

Robert Bryndza is de auteur van de internationale bestseller Het meisje in het ijs, de eerste in zijn detective Erika Foster-serie.
The Night Stalker, Dark Water, Last Breath en Cold Blood zijn de tweede, derde, vierde en vijfde boeken in de serie.

Robert’s boeken hebben meer dan 2 miljoen exemplaren opgebracht en zijn in 27 talen vertaald.
Naast het schrijven van misdaadverhalen, heeft Robert een bestsellerreeks romcoms gepubliceerd. Hij is Brits en woont in Slowakije.

Over het boek:

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=79FC29BCF3463ABA4357DEFEA8F68D3B

Mijn mening:

Een gesloten oog van een meisje omringd door ijs en de snijdende titel prijken je vanaf de cover aan. Thriller staat er onder de auteursnaam vermeldt, en wees maar zeker dat dit een thriller is.
En het is zelfs een debuut. Deze auteur heeft reeds andere boeken geschreven maar met Het meisje in het ijs, het eerste deel in de Erika Foster-serie, maakt hij zijn naam waar in het thrillergenre.

Vanaf de eerste pagina valt de auteur met de deur in huis en krijg je een inkijk op de duistere, zieke ziel van een moordenaar. Waar men dacht met één moord te maken hebben bij het vinden van een meisje, wordt snel duidelijk dat de moordenaar niet aan zijn/haar proefstuk bezig was maar dat er snel andere onopgeloste moorden aan hem/haar toegeschreven kunnen worden.

Erika Foster, die na de dood van haar man, terug tewerkgesteld wordt als rechercheur schuwt het controversiële niet om de waarheid bloot te leggen maar stoot hierbij tegen menige borst en wordt er alles aan gedaan om haar in diskrediet te brengen. Deze kranige dame laat zich echter niet uit het veld slaan en zal koste wat kost de waarheid op tafel smijten. Al moeten er koppen rollen.

Het meisje in het ijs is een waar genot om door de rechtgeaarde thrillerlezer ter hand genomen te worden en stukje bij stukje wordt een puzzel ontbloot waarbij je tot op de laatste pagina’s moet wachten eer je weet hoe het verhaal juist in elkaar zit. IJzersterke thriller waarvan ik de komende delen in deze serie met plezier ga lezen.

Rating: 4/5

Het meisje in het ijs koop je bij je favoriete boekhandel of online bij 

Bol.com
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Libris.nl
Paagman.nl
Bookspot.be
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s